Dolar

32,6992

Euro

34,8918

Altın

2.508,78

Bist

9.524,59

İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı

İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:48:45

İHH'dan Filistinli sığınmacılara gıda yardımı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gaziantep'teki Suriye'den gelen Filistinli sığınmacılara gıda yardımında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İHH Gaziantep Bürosundaki yardım dağıtım töreninde, Filistin meselesinin Türkiye için insani, vicdani, islami ve tarihi bir mesele olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kapısının bütün mazlumlara açık olduğunu belirten Gül, "Filistin özgürleşinceye kadar, oradaki kardeşlerimizin sıkıntıları bizim sıkıntılarımız olmaya devam edecek. Mavi Marmara ile bunu bütün dünya gördü. Türkiye; halkıyla, hükumetiyle, devletiyle, Filistin halkının yanında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir" dedi.

Gül, iki dost ve kardeş ülke olarak daha iyi hizmetleri birlikte yapacaklarını ifade ederek, İHH'ya yardımlarından dolayı teşekkür etti.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Türkiye'de, Suriye'den gelmiş 7-8 bin dolayında Filistinli bulunduğunu vurguladı.

Filistinlilerin sığınmacı hakkına sahip olmadığına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Biliyoruz ki Türkiye'de, Suriyeli mültecilerin sahip olduğu haklar henüz size verilmedi. Bu konuda görüşmeler devam ediyor. Umarım bu haklar size de verilecek. Şu anda Filistinli mültecilerin Türkiye'de herhangi bir hastaneye gitme hakkı yok, ilaç alamıyorlar. Çok basit bir şekilde Suriyeli mültecilere verilen misafir kartı hakkı size de verilirse bu sorunların hepsi çözülecek."

Filistinli sığınmacılar için ayrı bir kamp oluşturmayı düşündüklerini aktaran Yıldırım, bu konuda resmi makamlara başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Kilis ile Gaziantep arasındaki boş kampı Filistinliler için talep ettiklerini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Birçok yere dağılmış Filistinliler bir araya getirilmeli. Lübnan ve Ürdün'deki kamplara gittiğimizde 'bunlara mülteci hakkı verirsek bir daha Filistin'e gitmezler' diyorlar. Demek ki halen Filistin'in vatanseverliğini anlamamışlar. İnşallah Türkiye'de size misafir kartı ve insani ikamet hakkı verilecek. Sizler burada her türlü hakka sahip olacaksınız. Lazım olduğunda Filistin'e dönecek kadar da vatanseverliğinizi göstereceksiniz."

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa ise Filistin konusunda gösterdikleri hassasiyet ve yardımlardan dolayı İHH Genel Başkanı Yıldırım ve Gül'e teşekkür etti.

Suriye'deki Filistinli sığınmacıların ikinci kez aynı dramı yaşadıklarını hatırlatan Mustafa, "Biz inanıyoruz ve iman ediyoruz ki topraklarınıza, evlerinize, iş yerlerinize döneceksiniz. Üzüntülerinizi anlıyoruz, inşallah bu sıkıntılar bir an önce biter" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Filistinli sığınmacılara yardım dağıtıldı.

Haber Ara