Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

İHH’dan El Bab’a 25 araçlık yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütlerinden kurtarılan El Bab’a 25 araçtan oluşan temel yaşam malzemeleri gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 15:00:38

İHH’dan El Bab’a 25 araçlık yardım

Suriye'de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20'den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye'de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, kurtarılan El Bab ilçesindeki mağdur halka ulaştırılmak üzere bölgeye 25 araçlık insani yardım malzemesi gönderdi.

“El Bab halkına yardımlarımız sürecek”

Araçların İHH Kilis Koordine Merkezi'nden yola çıktığını belirten merkez koordinatörü Serkan Öktem, yardımların ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi. Öktem, “25 araçtan oluşan yardım konvoyumuzda battaniye, gıda kolisi, temizlik kolisi, mutfak seti, bebek paketi, ekmek ve un gibi temel yaşam malzemeleri bulunuyor” dedi.

Un gönderilmişti

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz günlerde yine El Bab halkına 150 tonluk un yardımında bulunmuş ve ilçe içerisindeki ihtiyaçtan dolayı ekmek fırınlarını aktif hale getirmişti.

Haber Ara