Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

İHH, Avustralya’da ölüme mahkum edilen develeri getiremiyor

Su kaynaklarını tükettikleri gerekçesiyle helikopterlerden vurulacak olan 10 bin deveden 5 bini kararlaştırıldığı şekilde katledildi. Develer için harekete geçen İHH'dan da açıklama geldi. Tekliflerinin Avustralya makamları tarafından kabul edilmediğini söyleyen vakıf yetkilisi, Avustralya makamlarının gerekçe olarak 'hayvanların yakanlanmasının zor' olduğunu söylediğini aktardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 00:27:21

İHH, Avustralya’da ölüme mahkum edilen develeri getiremiyor

Şimdiye kadar 5 bini helikopterlerden açılan ateşle itlaf edilen develer için İnsan Hak ve Hürriyetleri insani Yardım Vakfı (İHH) harekete geçmiş ve develeri almak istediklerini Avustralya makamlarına iletmişti.

"VURARAK İTLAF ETMEYİN, ETLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITALIM"

Independent Türkçe'nin haberine göre develerin etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmayı planlayan İHH'nın talebine Avustralyalı yetkililerden olumsuz yanıt geldi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, develerle ilgili Avustralyalı resmi makamların tekliflerine olumsuz yanıt verdiklerini kaydetti.

TEKLİF REDDEDİLDİ

Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Nergis, “Avustralya'daki develer için resmî makamlara yapmış olduğumuz talebimize dönüş yapıldı. Develerin yakalanması ve nakliyesindeki zorluklardan bahsederek bunun mümkün olamayacağını ayrıca hayvan nakliyesindeki prosedür sıkıntılarını da dile getirip teklifimize olumsuz döndüler..” dedi.

Avustralya'da 1.2 milyon civarında olduğu tahmin edilen develer, 19. Yüzyıl boyunca Hindistan ve Afganistan'dan getirilmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1336384

1335306_1_1

Haber Ara