Dolar

32,4980

Euro

34,7848

Altın

2.419,99

Bist

9.676,01

'İHH artık büyük bir kitleye hitap ediyor'

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH'nın artık büyük bir kitleye hitap ettiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 13:50:54

'İHH artık büyük bir kitleye hitap ediyor'

AA'da Kenan Irtak'ın haberine göre, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bu yıl "Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganıyla bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Gelecek günlerde STK'ların çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Resmi işlerimize de çok dikkat etmeliyiz. Soysal hayatımızı da dikkat edelim. Önümüzdeki günlerde bir itibarsızlaştırma projesiyle karşı karşıya kalabiliriz. Tüm arkadaşlarımızın hayatı mercek altında olacaktır. Derneklerimizin makbuzlarına, giriş çıkışlarına dikkat edelim. Derneğimize gelip fevri harekette bulunan arkadaşlara dikkat edelim. Dünyanın her tarafına umut olan bir anlayışın mensubuyuz. Kaleleri tek tek düşürmek isteyen zihniyete karşı dimdik ayakta durabilecek çalışmayı ortaya koymak zorundayız" diye konuştu. 

Suriye'de yaşananlara değinen Yıldırım, "Suriye halkı katliamlarla karşı karşıya. Suriye toprakları tamamen yakıldı. Savaş bitse bile bu ülke 30-40 yıl belini doğrultamaz. Suriye halkının bir destekçisi yok. Bir Türkiye kalmıştı. O da topal bir şekilde kaldı. Tam yüreğini açarak çalışma yapamıyordu. Şimdi onu da elden alacak bir pozisyon oluşturuyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye ramazan ayında bir saldırı planladığını öne sürerek, Kudüs mücadelesine destek istedi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gelişmelere de değinen Yıldırım, "Güneydoğu'daki arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Bir el, HÜDA PAR ve PKK'yı birbirine düşürüyor. Kürtlerin içinde olan bir kavga Kudüs'e olan yolculuğu engelliyor. Bunu durdurmamız lazım. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yi kaosa sürükleyecek gelişmeler yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

 İHH'nın ramazan çalışmaları 

Toplantıda verilen bilgiye göre, ramazan ayında beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak. İHH, ramazan boyunca yurt içinde 79 kentte ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak. 

Bu yıl "Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Türkiye'de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

Yardımseverler, ramazan boyunca İHH'nın "kumanya paketi", "gezici aş evi", "yetimlere bayramlık hediye", "ramazan çocuk paketi", "gıda bankacılığı" gibi faaliyetleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecek.

Haber Ara