Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

İHH, Afganistan’da yüzleri güldürmeye devam ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Afganistan’ın çeşitli bölgelerinde gıda, yakacak, okul inşası, su kuyusu ve terzilik kursları gibi alanlarda yardımlar yaparak ihtiyaç sahibi binlerce Afgan ailesine umut oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 13:18:41

İHH, Afganistan’da yüzleri güldürmeye devam ediyor

Afganistan, hem doğal şartlar gereği hem de ülkede yaşanan çatışmalar yüzünden hayat şartlarının oldukça zor olduğu bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle bölge halkı, kış aylarında yiyecek ve yakacak bulmakta zorlanıyor. Su sıkıntısının da oldukça fazla hissedildiği Afganistan'a İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin destekleri ile yıllardır yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Afgan halkına yardım ulaştırmak için bölgeye giden İHH ekibi; gıda, yakacak, okul inşası, su kuyusu ve terzilik kursları gibi alanlarda faaliyetler yürüterek binlerce insana umut oldu.

5 ayrı faaliyet yürütüldü

Bölgede 5 ayrı çalışma gerçekleştiren İHH ekibi, şu faaliyetleri gerçekleştirdi:

·  Mezar-i Şerif, Takhar, Badahşan, Lagman, Celalabat ve başkent Kâbil çevresinde yaklaşık 2 bin aileye kışlık gıda dağıtımında bulunuldu.

· Semengan, Badahşan, Takhar ve Kunduz vilayetlerinde toplamda 350 aileye kışlık yakacak yardımı yapıldı.

· Sultanbeyli İHH'nın masraflarını üstlendiği bin 50 öğrencinin eğitim gördüğü Takhar vilayetindeki Julga Lisesi, şartların kötü olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edildi. Son denetimlerin ardından Nisan ayında açılacak olan okulla birlikte yüzlerce öğrenci temiz ve ferah bir ortamda eğitimlerini sürdürecek.

· İnşası devam eden su kuyuları ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

·  Lise çağındaki kızların katılımcılara okuma yazma eğitimi verdiği ve dul hanımların meslek sahibi olmaları için Semengan ve Talokan illerinde faaliyet gösteren terzilik ve dikiş nakış kursları ziyaret edilerek eksiklikler giderildi.

unnamed (1)_8

unnamed_11

unnamed (2)_6

“İHH olarak Afgan halkının yanındayız”

Faaliyetleri yerinde takip etmek için Afganistan'a giden İHH Orta Asya Kafkasya Masası Koordinatör Yardımcısı RuslanAyvazov, “İHH ailesi olarak mazlum Afgan halkının bu zor günlerinde yanında olabilmek ve yaralarını sarmak adına bağışçılarımızın desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Afganistan genelinin son günlerde geçirdiği soğuk hava koşulları nedeniyle faaliyetlerimizi sürdürmek adına burada bulunuyoruz” dedi.

160 kişilik yeni yetimhane

Merkezi başkent Kabil'de bulunan Hedef Kültür Vakfı ile çalışmalarını yürüten İHH, yine hayırseverlerin destekleri ile yetimler için Takhar vilayetine bağlı Talokan'da160 kişilik bir yetimhane inşa etmeyi hedefliyor.

Haber Ara