Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

İHH, 75 bin Arakanlı’ya acil yardım ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, krizin başladığı günden bu yana toplamda 75 binin üzerindeki Arakanlı’ya acil yardım malzemesi ulaştırdı. Ekiplerimiz bölgelerde hem yardımlara hem de izlenimlere devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 16:24:21

İHH, 75 bin Arakanlı’ya acil yardım ulaştırdı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Myanmar Ordusunun 25 Eylül'de başlattığı askeri çıkarmaya Budist çetelerin de katılmasıyla soykırım yaşanan Arakan'dan kaçan binlerce Müslüman Bangladeş'e doğru kaçıyor. Myanmar yönetiminin döşediği mayınlara basmamak için gece gündüz dikkatle ilerlemek zorunda olan Arakanlı Müslümanlar'dna Bangladeş'e ulaşan ve sınırdan geçiş yapanların sayısı 400 bini geçti. Bölgeye çok sayıda sivil toplum kuruluşu intikal ederek Arakanlı Müslümanlara insani yardım sağladı. İhh İnsani Yardım Vakfı da bu STK'lardan biri... İşte İHH'nın bögledeki faaliyetleri:

Teknaf - Shah Porir Yolu: Arakan'dan gelen Müslümanlar, yarımadanın en uç noktasından Shah Porir Limanı'na yürüyerek, buradan da kamplara gitmek için nehir boyu tekneye biniyor ve teknelerin olduğu yerden de yaya olarak Teknaf Kamp'ına yürüyorlar.

(Galeriye gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

Untitled-2_10

Shah Porir Limanı: Arakan'dan gelenlerin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Shah Porir Limanı, Arakan'a 5 km uzaklıkta bir bölge. Daha güvenli olduğu ifade edilen limanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar 5'te 1 fiyatına satılıyor. Burada bekleyen bazı Bangladeşliler, değerinin çok altında Arakanlılardan 'eşya' satın alıyor.

(Galeriye gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

u_3

"KADIN, ÇOK ÜŞÜYORDU..."

Bölgede yardım dağıtan İHH ekipleri, boyuna varan bir nehri geçmek zorunda olduğu için çok üşüyen bir kadın ile karşılaşmalarını şu şekilde anlatıyor:

"Kadın, en uç noktaya geldiğinde çok üşüyordu çünkü boyuna kadar varan nehirde yürüyerek karaya ayak basması gerekiyordu. Bunun nedeni ise su yüksekliği ve çok engebeli bir zemini olması. Tekneler de uzakta beklemek zorunda çünkü askerlerden dolayı kıyıya yanaşamıyor. Elimizde o an için sadece İHH tişörtü vardı. Biz de onu verdik kendisine. Derdini dinledik ve nakit yardımı yaparak yolcu ettik."

(Galeriye gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

Untitled-2_11

Haber Ara