Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

IHF Kongresi'ne doğru

36. Uluslararası Hentbol Federasyonu Kongresi, hafta sonu Antalya'da gerçekleştirilecek- Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Eyuboğlu:'Bu kadar kritik dönemde Türkiye'de böyle bir kongrenin yapılması bizim için önemli'- 'IHF Başkanı, kongreyi, Avrupa'nın tüm itirazına rağmen bize verdi'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-08 16:40:24

IHF Kongresi'ne doğru
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, 11-12 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek 36. Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) Kongresi'nin Türkiye'nin prestiji açısından önemli olduğunu söyledi.

Eyuboğlu, Belek'teki kongre öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel kurulun Türkiye'nin tanıtımına katkılar sağlayacağını belirtti.

Ülkenin tanıtımını yapacaklarını vurgulayan Eyuboğlu, kongrenin daha önce Avustralya ve Katar'da yapılmasının planlandığını ancak kendilerinin, IHF Başkanı Mısırlı Hasan Mustafa ile iyi ilişkileri nedeniyle organizasyonu Türkiye'ye aldırdıklarını anlattı. Eyuboğlu, "Tanıtım açısından bakıldığında 209 ülkenin temsilcisi Antalya'ya geliyor. Bu kadar kritik dönemde Türkiye'de böyle bir kongrenin yapılması bizim için önemli." dedi.

Gelecek yıllarda da bu kongrenin Türkiye'de yapılması için söz aldığını dile getiren Eyuboğlu, burada ilk kez bu düzeyde bir genel kurul yapıldığını ifade etti. Kongrede IHF başkanlık seçiminin de gerçekleştirileceğini hatırlatan Bilal Eyuboğlu, şunları kaydetti:

"Kongrede tek aday olacak, o da mevcut başkan Mısırlı Hasan Mustafa. Bizim dostumuz. Bu kongrenin maddi yükünü onlar karşılıyor. Biz sadece ev sahipliği yapıyoruz. Federasyonumuz için herhangi bir gider yok. Bu kongre daha önce Avustralya'da, ardından da Katar'da yapılacaktı. IHF Başkanı, kongreyi, Avrupa'nın tüm itirazına rağmen bize verdi. Üstüne basa basa söylüyorum; Avrupalılar, terör ve can güvenliğini söz konusu ettiler ancak başkan, yönetim kurulunda bu kongrenin Türkiye'de yapılacağını açıkladı ve noktayı koydu. Başkanın ayrıca 'Güvenlik açısından Türkiye, Avrupa'dan daha güvenli.' şeklinde bir açıklaması da var."


- Organizasyonlara ev sahipliği


Bilal Eyuboğlu, 2020 Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenlemeye talip olduklarını söyledi.

Kongrede verilecek organizasyonların dünya standardında olduğuna dikkati çeken Eyuboğlu, "Şampiyonalar, A milli takım düzeyinde. Baktığınızda bizim A Milli Takımımızın iyi olması gerekiyor. İlk turlarda elenmemesi gerekiyor. Plajda iyi olduğumuz için bununla ilgili bir talepte bulundum." diye konuştu.

Türkiye'nin alt kurullar için istekli olduğunu da belirten Bilal Eyuboğlu, "IHF Denetleme Kurulu'nda Günal Ensari var. Kendim için bir talebim olmadı. İlerleyen dönemde ne olur bilemem. Ancak alt kurullar için bazı isimler vereceğim ve bu arkadaşları seçtirmeye çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara