Dolar

32,5123

Euro

34,9408

Altın

2.433,87

Bist

9.716,77

İHA tesislerinin görüntülerini izinsiz çeken 2 Rus gazeteci gözaltına alındı

İstanbul’da İHA üretim tesislerinin görüntülerini izinsiz çeken Rus NTV televizyonundaki bir programın metin yazarı olan Aleksey Petruşko ile kameraman İvan Malışkin gözaltına alındı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 14:02:11

İHA tesislerinin görüntülerini izinsiz çeken 2 Rus gazeteci gözaltına alındı

Rus NTV televizyonundaki bir programın metin yazarı olan Aleksey Petruşko ile kameraman İvan Malışkin gözaltına alındı.

İkilinin izinsiz olarak İstanbul'daki İHA üretim merkezinin görüntülerini çektikleri belirtildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır” denildi.

İstanbul'da Rus NTV televizyonunda yayınlanan Tsentralnoye Televideniye programının metin yazarı Aleksey Petruşko ile kameraman İvan Malışkin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

NTV'nin haberine göre; izinsiz olarak çekim yaptıkları ifade edilen televizyon çalışanları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

download_62

Gözaltı süresi 3 gün uzatıldı

Öte yandan İstanbul Valiliği konuyla ilgili yazılı bir açıklamada, “İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türk Vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır” denildi.

‘Bizi nedense hâlâ tutuyorlar'

Televizyoncu ikilinin gözaltına alınmasıyla ilgili Rus NTV kanalı yöneticileri; çalışanlarının İstanbul'da gözaltına alındığını belirterek ikiliden haber alamadıklarını açıklamışlardı.

Rus televizyonunun yetkilileri; “Aleksey Petruşko ‘Bizi nedense hâlâ tutuyorlar' dediği kısa bir SMS mesajı gönderebildi. Daha sonrasında bir daha onlarla iletişim kurulamadı, aramalarımıza ve mesajlarımıza yanıt vermediler” açıklamasında bulunmuştu.

Haber Ara