Dolar

32,5875

Euro

34,8134

Altın

2.506,97

Bist

9.693,46

İğneada Gezilecek Yerler, İğneada’da Nerede Kalınır?

İğneada, Trakya bölgesinde yer alan, birçok güzelliği bünyesinde bulunduran şirin bir ilçemizdir. Bu yazımızda İğneada hakkında bilgiler verecek ve gezilecek doğa harikalarını, güzel konaklama imkânı sunan yerlerini sizler ile tanıştıracağımz.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 09:13:57

İğneada Gezilecek Yerler, İğneada’da Nerede Kalınır?
İğneada (Limanköy) Feneri

İğneada'nın Osmanlı hakimiyetinde olduğu 1866 yılında, Sultan Abdülmecit'in talimatı ile Fransız mimarlar tarafından inşa edilmiştir. Denizden biraz yüksekte konumlanan bu fener, Türkiye'de yer alan deniz fenerlerinin en batıda olanıdır. Bölgenin simgeleri arasında bulunan fenerin, etrafında gezilesi, güzel doğal plajlar bulunmaktadır. Sarpdere

Demirköy ilçesine bağlı olan bu köy, sahip olduğu deresi ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Dere üstünde bulunan ahşap oturma yerleri, arkanıza yaslanıp içeceğinizi yudumlarken doğanın muhteşem güzelliklerini izleme fırsatı vermektedir. Altınızdan akan dere suları ve yemyeşil doğa aradığınız huzuru size tattırması bakımından İğneada gezilecek yerler listesinde Sarpdere önemli bir yer kaplamaktadır.

Zindandere Şelalesi

İğneada'ya yakınlarda bulunan, tamamen doğal ve bozulmamış kalan nadir yerlerden olan Zindandere şelalesi, ziyaretçilerine huzur ve mutluluğu vaat ediyor.  7 metre yüksekliğindeki bu şelale, Trakya'da bulunan en yüksek şelaledir. Etrafı yeşillikler ile dolu, kartpostallık görüntüler sunan bir saklı cennettir.  Palivor Çiftliği

Bulundurduğu ürünler ve doğası ile tamamen doğal hizmetler veren Palivor Çiftliği, İğneada yakınlarında bulunan bir diğer gezi yeridir. Konaklama imkanlarının da sunulduğu bu yerde, organik yiyecekler ile beslenirken, doğanın temiz havasını içinize çekmek, zihninizi boşaltmaya ve ruhunuzu dinlendirmeye yardımcı olacaktır.

26925107 İğneada Sahili

İğneada gezisi yaparken sahile inmemek olmaz. Altın rengindeki kumlara sahip olan İğneada sahili, denize girmek isteyen turistlerin ilgisini çekmektedir. Yaz sezonunda plajında yer bulmakta zorlanacağınız bu sahil, Karadeniz'in hırçın sularına kucak açmanıza fırsat tanıyor. Ayrıca denize girmekten başka aktivitelerde bulunmak isteyen kişilere, birçok noktada kano ve gezi gibi hizmetler verilmektedir.

Liman Baba Türbesi

İğneada'nın karşısında, limanköy yakınlarında yer alan türbe, Telli Baba'nın kardeşlerin biri olan Liman Baba'nın adına yapılmıştır. Doğaseverlerin ve türbe ziyaretinde bulunmak isteyen kişilerin tercih edeceği noktalarından biri olarak göze çarpmaktadır. Yolunuz düşerse sadece türbe ziyareti ile kalmayıp, denizin maviliğini de seyretme imkanı bulabileceksiniz. Longoz Ormanları Milli Parkı

Balta değmemiş ormanları ile birlikte çeşitli doğal güzellikleri bünyesinde bulunduran İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, ziyaretçilerine görsel şölenler yaşatmaktadır.

Longoz Ormanları Milli Parkı, derelerin deniz ile birleştiği yerlerde zamanla meydana gelen setler sonucu suların birikerek gölcükler oluşturduğu bir bölgede bulunmaktadır.

Karadeniz'deki en güzel kıyılardan biri olan bu bölge, mevsimsel olarak yükselip azalan deniz, dere ve göl suları ile eşsiz doğal harikalar sunmaktadır. Önceleri her parçası ayrı ayrı olarak sit alanı, yaban hayatı koruma alanı gibi nitelikler ile koruma altına alınan bölgelerin, 2007 yılında birleştirilerek milli park olarak ilan edilmesine karar verilmiştir. Bulgaristan sınırına çok yakın bir konumda olan milli park, birçok göle sahip olmak ile birlikte çeşitli canlı ve bitki türlerine de yaşam imkânı sunmaktadır.

İğneada'da Kalabileceğiniz Yerler Meltem Hotel

Denize en yakın otellerden birisi olan Meltem Hotel, sınırlı sayıda temiz ve özenli hazırlanmış odalara sahiptir. Zamanınızın büyük kısmını sahilde güneşlenerek ve yüzerek geçirmek istiyorsanız, size en uygun seçeneklerden biridir. Deniz kenarında sadece otelin müşterilerinin kullanabileceği şezlonglar ve şemsiyeler bulunmaktadır. İğneada Resort Hotel & Spa

Denize çok yakın bir konumda bulunan otel, oldukça lüks ve temiz odalar ile birlikte konaklama hizmet vermektedir. Tabi, buna bağlı olarak da oda fiyatları biraz yüksekten başlamakta. Konaklama konusunda en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız ve bütçeniz kısıtlı değil ise ilk sıralarda tercih edebileceğiniz otellerden birisidir. 5 yıldızlı oteller arasında bulunan İğneada Resort Hotel&Spa, lüks oda, kral dairesi gibi çeşitli seçenekler sunmakla birlikte; ayrıca, otel içerisinde spa hizmetleri vermektedir. Parlak Resort Hotel

Parlak Resort Hotel, denizden biraz uzakta olmakla birlikte sunduğu imkanlar, yüksek kalitededir. Farklı seçeneklerde, güzel ve konforlu konaklama hizmeti veren otel, rahatına düşkün insanların seveceği türden bir adrestir.

Ne dersiniz Timetürk okurları bir İğneada keşfi yapmanın zamanı gelmedi mi?

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara