Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş: Almanya’da temel hak ve özgürlüklerin bir kısmı rafa kaldırıldı

Anaokullarında ve ilkokullarda başörtüsü yasağına dair yürütülen tartışmalara tepki gösteren İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, 'Alman Anayasası’nın gittikçe daha çok tahrip edildiğini, artık bu gidişata dur denmeli” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-23 10:56:44

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş: Almanya’da temel hak ve özgürlüklerin bir kısmı rafa kaldırıldı

buyuk1_11

Avusturya'da ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısının mecliste kabulünün ardından, Alman Federal Koalisyon Hükümeti Uyum Sorumlusu, Hristiyan Demokrat Parti'li (CDU) Annette Widmann-Mauz de, Almanya'da okullarda kız çocuklarına başörtüsü yasağının getirilmesinin görüşülmesi için çağrıda bulunmasına tepkiler sürüyor.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Anaokullarında ve ilkokullarda başörtüsü yasağına dair yürütülen tartışmalara tepki göstererek, “Alman anayasasının gittikçe daha çok tahrip edildiğini görüyoruz, artık bu gidişata dur denmelidir” dedi.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN
BİR KISMI RAFA KALDIRILDI”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, 23 Mayıs 1949 yılında ilan edilen Almanya Anayasası'nın 70. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. “Anayasamızın kıymetini bilmemiz gerekir. Ancak Anayasamızın gittikçe daha çok tahrip edildiğini görüyoruz. Bu gidişata dur denmelidir.” diyen Altaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlan edilişinin 70. yıl dönümünü kutladığımız Anayasamız ilk günkü kıymetini hâlen korumaktadır. Anayasamızda yer alan temel haklar zamanında nasıl özenle ve örnek olacak şekilde yazılmışsa, bugün maalesef aynı oranda tahrip edilmektedir. Temel hak ve özgürlüklerin bir kısmı ne yazık ki günümüzde tamamen rafa kaldırılmış, bir kısmı ise yoğun tahribe maruz bırakılmıştır.

Örneğin Akdeniz'den bize ulaşan trajik fotoğrafların da gösterdiği üzere, iltica hakkı yalnızca kâğıt üzerinde mevcuttur. Avrupa ülkeleri insanlara iltica haklarını kullandırmamak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu bağlamda, zaten daha önce yoğun bir şekilde tahrip edilmiş olan yabancıların aile hakları neredeyse tamamen ortadan kaldırılmıştır. Hâlbuki Anayasamız hiçbir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek kadar net bir şekilde formüle edilmiştir; en başta da ilk maddede ifade edilen ‘insan onurunun dokunulmazlığı' hususu gelir.

buyuk2_33

“MÜSLÜMANLARIN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE
KARŞI SÜREKLİ SALDIRILAR YAPILIYOR”

Değinilmesi gereken bir diğer husus da Müslümanların inanç özgürlüklerine karşı sürekli olarak yapılan saldırılardır. Anaokullarında ve ilkokullarda başörtüsü yasağına dair yürütülen tartışma, bu temel hakka bugünlerde hangi değerin verildiğini göstermesi açısından manidardır. Belirsiz ve temelsiz iddiaların bile, politikacıların anayasaya temelden aykırı popülist talepleri dile getirmelerine yetmektedir.

Bu bağlamda, Genel Eşit Muamele Yasası'nın da giderek aşındırıldığını müşahede etmekteyiz. Söz konusu Müslümanlar olunca kanun koyucular istisnai uygulamaları ve çözümleri yürürlüğe koymaktan hiç çekinmemektedirler. Bunlar asla kabul edip sineye çekebileceğimiz durumlar değildir.

Anayasamızın giriş bölümü ‘Allah ve insanlar karşısındaki sorumluluğunun bilincinde…' ifadesiyle başlar. Bugün gerçekleştireceğimiz kurumsal iftar davetimizde bu ifadeyi motto olarak seçtik. Amacımız, Anayasamızı yazanların bu ifade ile ne söylemek istediklerini iftarımıza davet ettiğimiz dostlarımız ve misafirlerimizle değerlendirmek. Çünkü Anayasamızın içini hayatla doldurmak için canla başla çabalamanın hepimizin görevi olduğuna inanıyoruz.”

Haber Ara