Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IGGÖ’nün baskısı işe yaradı; Avusturya’da karnelerde, ’İslam’ ibaresi yeniden yazılacak

Avusturya İslam Toplumu’nun (İGGÖ) yoğun çabası ve girişlerimleri sonucu Avusturya Eğitim Bakanlığı skandal kararını düzeltti. Geçtiğimiz yıl karnelerin din kısmından kaldırılan, ”islam” ibaresi yeniden yazılacak. Karar, Müslümanlar arasında büyük sevinç oluşturdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-22 17:21:50

IGGÖ’nün baskısı işe yaradı; Avusturya’da karnelerde, ’İslam’ ibaresi yeniden yazılacak

 buyuk_38

Avusturya'da yaşayan yaklaşık 700.000 Müslümanı temsil eden Avusturya İslam Toplumu kurumu IGGÖ ve Başkanı Ümit Vural, ülkede yaşayan müslüman vatandaşların hassasiyet gösterdikleri, karnelerde öğrencilerin dinlerinin yazılı olduğu bölüme IGGÖ yerine İslam ibaresinin yazılması ile alakalı yapmış olduğu çalışmalar sonunda meyvesini verdi.

Yıkılan ÖVP-FPÖ hükümetinin uygulamış olduğu popülist siyasetin bir parçası olarak, yıllardır karnelerde İslam yazan bölüme IGGÖ yazılması, ilk başta IGGÖ olmak üzere ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Hükümet ile yapılan görüşmelerde taviz verilmemiş ve söz konusu durum kamuoyu ve basına taşınarak ÖVP ve FPÖ tarafından yerel halk önünde adeta siyasi malzeme haline getirilmişti.

IGGÖ süreci takip etmeye devam ederken konu ile alakalı kararlılığını her platformda dile getirmeye devam etmiş, sansasyonel bir şekilde yıkılan Avusturya hükümetinin ardından konu ile alakalı girişimlerini yoğunlaştırarak kararın düzeltilmesini sağladı.

21 Haziran günü Avusturya Eğitim Bakanlığı tarafından ilk etapta Viyana okulları olmak üzere ülkedeki tüm okullara, bundan böyle öğrencilerin dininin yazıldığı bölüme, İslam parantez içersinde IGGÖ ya da İslam parantez içersinde Şii yazılması bildirildi.

Avusturya Eğitim Bakanlığı daha önce verilmiş ve dini bölümüne, İslam yerine IGGÖ olarak yazılan karnelerin imha edilmesi ve söz konusu karnelerin tekrardan düzenlenmesini talep etti.

Haber Ara