Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

İdris Baluken'den 'dokunulmazlık' açıklaması

HDP’li Baluken, 'Dokunulmazlık teklifi kabul edilirse Meclis, Saray’ın şubesi olacak' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 13:37:51

İdris Baluken'den 'dokunulmazlık' açıklaması

CHP ve MHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine ‘Evet' diyeceklerini açıklamıştı. HDP ise nasıl bir tutum alacağına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Fakat resmi açıklama olmasa da HDP kanadından konu ile ilgili bir çok tepki geldi. Bu tepkilerden çoğu da HDP'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konu ile ilgili belirleyeceği "teklife evet diyeceğiz" açıklamasını onaylamamasından kaynaklandı.

HDP'DEN GELEN TEPKİLER

Kılıçdaroğlu'nu önce Sırrı Süreyya Önder, ardından Demirtaş tepki göstermiş; Önder CHP'nin darmadağınık olacağını, Demirtaş ise bu tavrın basit ve ucuz olduğunu söylemişti.

İDRİS BALUKEN'DNE DE TEPKİ GELDİ

Teklifin Anayasa'ya ve İç Tüzük'e aykırı olduğunu savunan Baluken, “Saray ve AKP cenahı daha çok HDP'li vekillerin dokunulmazlığı üzerinden konuyu gündemleştirmek istiyorlar. Mevcut öneriyi bağlamından kopararak topluma sunmaya çalışıyorlar. Ama bizim açımızdan tablo son derece nettir. Saray, AKP hükümetine yaptırdığı bu hamleyle birlikte Türkiye'de demokrasinin dokunulmazlığını ortadan kaldırmak istiyor. Bu 7 Haziran seçimlerinden sonra devreye konan bir darbe sürecinin Meclis'e uzanmasıdır” dedi.

 

Haber Ara