Dolar

32,4967

Euro

34,7667

Altın

2.471,86

Bist

9.530,47

İdlibli mühendis güneş panellerinin verimliliğini artırdı

İdlibli mühendis Zeydan, iç savaşın getirdiği enerji sorununa güneş panellerinin verimliliğini yüzde 65 artırmayı başararak çözüm buldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 14:17:20

İdlibli mühendis güneş panellerinin verimliliğini artırdı

Suriye'de iç savaşın getirdiği yıkım, rejimin altyapıyı hedef alması ve elektrikleri kesmesi nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki çoğu bölge güneş enerjisine başvuruyor.

Güneş enerjisinin vazgeçilmez hale geldiği ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentinde yaşayan mühendis Muhammed Zeydan, muhalif bölgelerde yaşayan halkın enerji sıkıntısının çözümü için güneş enerjisi panellerinin verimliliğini artıran bir icatla katkıda bulundu.

Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde elektrik kesintilerinin sıklıkla yaşanması sebebiyle güneş enerjisi panellerinin kullanımında ciddi bir artış olduğunu ifade etti.

Çalışma mekanizmalarını geliştirerek güneşin hareketini takip eden paneller icat eden Zeydan, "Bulduğum yöntemle güneş enerjisi panellerinin kapasitesi ve verimliliği yüzde 65 arttı, güneşin hareketini takip eden panellerin, güneş enerjisini yoğun şekilde aldığı süreyi 8 saate çıkarmayı başardım" dedi.

Zeydan, icat ettiği sistemi kendi atölyesinde normal panellere monte ediyor ve bu sayede sürekli elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgede insanların sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi umuyor.

Haber Ara