Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İdlib’teki ateşkesten sonra en yoğun bombardıman

Görgü tanıkları, İdlib'de Pazar günkü bombalamaların Mart ayında Rusya-Türkiye arasındaki ateşkes anlaşmasından bu yana en yoğunu olduğunu söylüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 18:53:52

İdlib’teki ateşkesten sonra en yoğun bombardıman

İdlib'teki ateşkesten sonra en yoğun bombardıman

Görgü tanıkları, İdlib'de Pazar günkü bombalamaların Mart ayında Rusya-Türkiye arasındaki ateşkes anlaşmasından bu yana en yoğunu olduğunu söylüyor.

Reuters'in bölgedeki tanıklardan hareketle verdiği habere göre, "Ateşkes anlaşmasından bu yana bugüne kadarki en ağır saldırı gerçekleşti"

Ateşkesten bugüne en yoğun Rus jeti saldırısı

Yaklaşık otuz noktanın vurulduğu belirtilen saldırılar hakkında farklı izleme merkezleri, Rus Sukhoi jetlerinin Horsh bölgesinin ve İdlib'in batısındaki Arab Said kasabasının da hedef aldığını bildirirken, ayrıca kimliği belirsiz dronların Hama eyaletinin batısındaki Sahel al-Ghab ovasındaki iki kasabayı da vurduğu belirtiliyor.

Mart ayında yapılan anlaşmayla, aylar süren çatışmalardan sonra Türkiye sınırındaki bölgede bir milyondan fazla insanı yerinden eden Rus destekli saldırıların durmasından bu yana geniş çaplı bir hava bombardımanı gerçekleşmemişti.

Moskova sessiz

Muhaliflerin uzun süredir elinde tuttuğu tabyalardaki silahlı grupları ateşkes anlaşmasını bozmak ve Şam ordusunun kontrolündeki bölgelere saldırmakla suçlayan Moskova veya Suriye ordusundan son hava bombardımanıyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Ankara'nın Rusya destekli unsurları durdurmak için İdlib'e asker sevkiyatının ardından bir süredir bölgede çatışmasızlık gözlemleniyordu.

Ateşkes anlaşmasından kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin İdlib vilayetindeki 12 ateşkes gözlem istasyonundan asker çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Görgü tanıkları Suriye ordusu tarafından Türk üslerine son iki hafta içinde ara sıra taciz yapıldığını belirtirken, muhalifler ise Suriye ordusu ve milislerinin ön saflarda asker topladığını söylüyor.

Haber Ara