Dolar

32,7453

Euro

34,7764

Altın

2.506,99

Bist

9.524,59

İdlib saldırısı sonrasında AP ve ABD'den ilk açıklamalar

İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırının ardından AP Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor ve ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison'dan açıklama geldi. Her iki açıklamada da Türkiye'ye 'Rusya'ya güvenmemeliydiniz' imaları vardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-28 01:21:38

İdlib saldırısı sonrasında AP ve ABD'den ilk açıklamalar

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İdlib'de Türk askerleri hedef alındı. Hatay Valisi'nin yaptığı açıklamaya göre 22 asker şehit oldu. Saldırılar sonrası Ankara'da acil güvenlik toplantısı yapıldı. Türkiye gündemi şehit haberleriyle sarsılırken Avrupa ve ABD'den ilk açıklamalar geldi.

AP RAPORTÖRÜ: AB, TÜRKİYE'NİN YENİ DOSTLARINDAN DAHA GÜVENİLİR

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgün olduğunu bildirdi. Türkiye, İdlib ve mülteciler konusundaki son gelişmelerden oldukça endişeli olduğunu belirten Amor, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin yeni dostlarından çok daha güvenilir olduğunu söyledi.

Sanchez Amor, "Türkiye'ye tek taraflı hareket etmeme" çağrısında bulundu.

 

ABD'NİN NATO BÜYÜKELÇİSİNDEN S-400 HATIRLATMASI

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison Türk askerlerinin İdlib'de hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada “Türklerin, kimin güvenilir ortak olduğunu; kimin güvenilir olmadığını görmesi gerektiğini” söyledi. Amerikalı Büyükelçi “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim onların geçmişte ve gelecekte ortakları olduğumuzu görür ve S-400'ten vazgeçmeleri gerekiyor” dedi.

GRAHAM'DAN TRUMP'A UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLSİN

ABD'nin Güney Carolina eyaleti senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham da ABD Başkanı Donald Trump ile uluslararası topluma, 'İdlib'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi' çağrısında bulundu.

Haber Ara