Dolar

32,5507

Euro

34,7806

Altın

2.494,31

Bist

9.524,59

İdlib kırsalında, Şam Rejimi güçlerine darbe: 80 ölü

Rusya Uzlaşma Merkezi’nden yapılan açıklamada, İdlib kırsalında Suriye rejim güçleri ile muhalif savaşçılar arasında çıkan çatışmalarda, 80 rejim askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 11:44:25

İdlib kırsalında, Şam Rejimi güçlerine darbe: 80 ölü

Türkiye ve Rusya arasında varılan ateşkes kararına rağmen İdlib'de Suriye rejim güçlerinin saldırıları sürerken, muhalif savaşçıların Esed güçlerine büyük darbe vurduğu açıklandı.

Rusya Uzlaşma Merkezi'nden yapılan açıklamada, İdlib kırsalında Suriye rejim güçleri ile muhalif savaşçılar arasında çıkan çatışmalarda 80 rejim askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı açıklandı.

Saldırılarda muhaliflerden de kayıp ve yaralı olduğu açıklandı, ancak rakam verilmedi.

Rusya Uzlaşma Merkezi, silahlı muhalif savaşçıların İdlib'teki iki yerleşim alanının kontrolünü de ele geçirdiğini açıkladı.

Çatışmaların sürdüğünü belirten Rusya Uzlaşma Merkezi, muhaliflerin güçlü direniş göstermesi karşısında zor durumda kalan Suriye rejim güçlerine Rusya'nın havadan destek verdiği de bildirdi.

Öte yandan bir Suriye askeri kaynağı bugün yaptığı açıklamada, İdlib'in güney ve güneydoğusunda Nusra Cephesi militanları ve diğer silahlı gruplarla çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Askeri kaynak, silahlı grupların bugün, İdlib'in güneyinde ve güneydoğusunda konuşlanan Suriye ordusu kuvvetlerine Al-Nusra Cephesi militanlarının gerçekleştirdiği şiddetli bir saldırı ile yeni bir saha savaşı başlattığını duyurdu.

Haber Ara