Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

İdlib için 20 bin asker sınırda

Suriye'nin kaderini belirleyecek İdlib operasyonu için 20 bin Türk askeri sınırda... Geçtiğimiz günlerde sınırı geçen iş makinelerinin mayınlı yollara alternatif yollar açmak için İdlib'e geçtiği belirtiliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 12:06:53

İdlib için 20 bin asker sınırda

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye'de savaşın kritik dönemeçlerinden olacağı düşünülen İdlib operasyonu için eller tetikte. Türkiye ve Rusya'nın liderliğinde düzenlenen Astana Zirvesi'nde alınan kararlar kapsamında bölgeye kısa süre içinde büyük bir operasyon düzenlenecek. Birkaç gün içinde başlayacağı belirtilen İdlib operasyonu için 20 bin askerin sınırda olduğu belirtildi.

Karar'dan Hilla Öztürk'ün haberine göre İdlib operasyonu öncesinde bölgeye geçen iş makineleri Heyet Tahrir Şam'ın (HTŞ) mayınlama yapabilme ihtimali nedeniyle yeni yollar açmak için sınırı geçti.

ŞEHRE BİR KAÇ NOKTADAN GİRİLECEK

Operasyon planlarının gizli tutulduğu belirtilirken, İdlib'e bir kaç noktadan girileceği değerlendiriliyor.

ABD ve RUS BOMBARDIMANI İÇİN ÖN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

ABD veya Rusya'nın olası bir askeri operasyonunun bölgede ağır sivil can kayıplarına ve Türkiye'ye yönelik yoğun göç dalgasına neden olacağı değerlendiriliyor. Türkiye'nin muhaliflerin bölgede kalması ve güvenliklerinin sağlanması koşuluyla sadece HTŞ odaklı bir operasyona evet dediği iddia ediliyor.

TEZKERE TBMM'DE

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, AK Parti grubunun 213 imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusundaki Başbakanlık Tezkeresi'nde, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilerek, “Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır” ifadesine yer verildi. Tezkerede, “Bütün bu gelişmeler çerçevesinde; terör ile Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldu bittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir” denildi.

İdlib'de HTŞ'ye alternatif 'sivil inisiyatif' (TIKLAYINIZ)

Muhalifler İdlib için birleşti: 'Devrim Genelkurmayı' (TIKLAYINIZ)

İdlib operasyonu öncesinde sınırda 'tampon bölge' hareketliliği (TIKLAYINIZ)

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

731309_2

Haber Ara