Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

İdlib'de ölenler için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı

İHH Mersin Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib kentine gerçekleştirilen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 15:10:34

İdlib'de ölenler için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı
İHH Mersin Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib kentine gerçekleştirilen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulucami önünde öğlen namazı sonrası, İdlib'de kimyasal saldırı sonrası hayatını kaybeden siviller için kılınan gıyabi cenaze namazına; İHH Mersin Şubesi üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sonrası açıklama yapan İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Suriye'de 7 yıldır Esed rejimi ve destekçilerinin katliam ve saldırı yaptığını belirterek, "Bugün bir yenisi eklenmiştir. İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal saldırısında çoğunluğu çocukların oluşturduğu 100'den fazla sivil ölmüş, yine çoğu çocuk 500 sivil yaralanmıştır. Ardından yaralıların tedavi edildiği Rahma Hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 defa saldırıda bulunulmuştur. Yine İdlib'de Maret Numan bölgesinde hastane vurulmuş, tedavi gören onlarca sivil yaralanmıştır" diye konuştu.

"Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı masumlar, kadınlar, çocuklar oluyor"

Bu görüntülerin ilk olmadığını vurgulayan Kayacı, "Maalesef dünya devletlerinin şu anki tutumlarına bakılırsa son da olmayacaktır. Obama döneminde kırmızı çizgi ilan edilen kimyasal saldırı, 2013 yılında gerçekleştirilmiş ancak ne kırmızı çizgi kalmış ne de zulme engel olunmuştur. Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar, çocuklar oluyor. Halep işgalinden sonra Batı adeta tüm Suriye muhalefetini terör örgütü olarak kabul etmeye başlamış PYD/PKK gibi terör örgütlerini ise 'özgürlük savaşçısı' ve 'terörle mücadelede müttefik' olarak kabul etmekte ve karadan havaya füzeler dahil olmak üzere her türlü ağır silahla donatmaya hız vermiştir. Türkiye'nin DEAŞ ve PYD/PKK terör örgütlerine karşı mücadelesinde ise ABD-Rusya ittifakı ve onlara eklemlenen mezhepçi çetelerin Türkiye'ye karşı ittifak oluşturduklarını görmekteyiz. Cenevre'de başlayan güya barış görüşmeleri müzakereci devletler ve yetkililerin tatil yapmalarından başka bir işe yaramamıştır. Aynı şekilde Astana barış görüşmelerinde de Türkiye ve Türk kamuoyunun oyalanmaya çalışıldığı, iç gündemin yoğunluğundan ise medyada Suriye'de yaşanan katliamlara yer verilmediğine üzülerek şahit olmaktayız. Dünya devletleri barış çalışmalarını adeta sabote etmektedir" şeklinde konuştu.

Haber Ara