Dolar

32,4961

Euro

34,9162

Altın

2.435,83

Bist

9.716,77

İdlib'de beklenmedik tutuklamalar

Türkiye ve Rusya'nın Soçi mutabakatı ile 'ateşkes' anlaşmasına vardığı İdlib'de Heyet Tahrir Şam ve Tanzim Hurras Ed-Din arasında tansiyon yükseldi. Heyet Tahrir Şam istihbarat birimleri Tanzim Hurras Ed-Din'in iki üyesini tutukladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-02 13:05:05

İdlib'de beklenmedik tutuklamalar
TİMETÜRK|ÖZEL HABER

Ceyş'ul Melâhim, Ceyş'ul Sahil, Ceyş'ul Bâdiye, Sahil Seriyesi, Kabul Seriyesi, Guraba Seriyesi, Cund'ul Şeria, Bettar Ketibesi, Ebu Ubeyde ibn Cerrah Ketibesi, Guta ve Duma Seriyesi, Ebu Bekir Sıddık Ketibesi grupların birleşmesi ile oluşan ve geçtiğimiz yıl kurulduğunu resmen ilan eden Tanzim Hurras Ed-Din grubu ile Heyet Tahrir-i Şam arasında İdlib'de gerginliğin fitili ateşlendi

Geçtiğimiz ay başlattığı operasyonla İdlib kentinin yarısını kontrol altına alan Heyet Tahrir-i Şam eski bir rejim subayının liderliğinde yeni bir birleşme ve bir Savunma Bakanlığı kurma projesi Tanzim Hurras Ed-Din grubu tarafından olumsuz karşılandı.

ed601a61-41c7-43ea-b128-a1f3bc358295

Heyet Tahrir Şam, Tanzim Hurras Ed-Din'e bağlı liderlerden Ebu Ömer el-libi ve Ebu Mahmut Hamavi'yi tutukladı. Tutuklama sırasında Heyet Tahrir Şam'ın istihbarat birimleri Ebu Ömer el-libi ve Ebu Mahmut Hamavi'nin telefonlarına el koydu.

Heyet Tahrir Şam birilmleri Şer-i maslahat ve şer-i siyaset gereği bir tutuklamanın yaşanmadığını tutuklanan Tanzim Hurras Ed-Din üyelerinin ciddi bir suçlama ile karşı karşıya geleceklerini duyurdu.

Ebu Ömer el-libi ve Ebu Mahmut Hamavi'nin İdlib'de şer'i bir mahkemede yargılanmak istediği ifade edildi.

Haber Ara