Dolar

32,4627

Euro

34,8068

Altın

2.479,92

Bist

9.530,47

İdil'de operasyonlar devam ediyor

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-02 13:29:23

İdil'de operasyonlar devam ediyor

Ajanslarda yer alan habere göre: Şırnak'ın İdil İlçesi'nde sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar, 15'inci günde devam ediyor.

HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün kaldığı evde gözaltına alınan 4 kişi savcılıkça serbest bırakılırken, bugünkü operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 polis yaralandı.

İdil'de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 15'inci günde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de biterken, Turgut Özal Mahallesi'nde devam ediyor. Yeni Mahalle'de PKK'lıların önceden döşemiş olduğu patlayıcılar imha edilirken, mahallede bulunan evler detaylı bir şekilde uzmanlar tarafından aranıyor.

1 POLİS YARALANDI

Turgut Özal Mahallesi'nde süren operasyonlar kapsamında bugün PKK'lılar ile çıkan çatışmada, 1 özel harekat polisi yaralandı. Yaralı polis memuru, İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yeni Mahalle'de ise 4 farklı noktada yangın çıktı.

EVLERDEN SONRA İŞYERLERİ ARANMAYA BAŞLANDI

Yukarı ve Aşağı Mahalle'de evler 2'nci kez detaylı aramadan geçirildikten sonra, Hükümet Caddesi ve Sanat Sokağı üzerinde bulunan işyerleri aranamaya başlandı. Aranan işyerlerinin kilitleri kırıldıktan sonra, arama yapan güvenlik güçleri, aramayı bitirdikten sonra kepenkleri tekrar kapatıyor.

FERHAT ENCÜ'NÜN KALDIĞI EVDE GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ SERBEST

Öte yandan, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün kaldığı Aşağı Mahalle'deki evde gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü sorgu sonrası emniyette serbest bırakılırken, 1 kişi ise savcılığa sevkedildi. Savcılıkta ifadesi alınan bu kişi de, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Ara