Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

'İdam kararları Mısır'da kargaşayı arttıracak'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Mısır'da alınan idam kararlarına sert tepki gösterdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 02:30:30

'İdam kararları Mısır'da kargaşayı arttıracak'

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, "Bu karar Mısır'a asla fayda sağlamaz bilakis ülkedeki siyasi, toplumsal ve ekonomik kargaşayı arttırır" dedi.

 Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınadıklarını açıkladı.

Karadaği yaptığı açıklamada, "ülkelerinin en onurlu ve fedakar insanları" olarak nitelendirdiği Mursi ve Yusuf el-Karadavi gibi kişiler hakkında verilen idam kararlarının "siyasi ve tehlikeli" olduğunu vurguladı.

Mısır'da yargının siyasallaşmasının ve darbe rejiminin hayatın her alanında üstünlük kurmasının ciddi bir tehlikeye işaret ettiğine dikkati çeken Karadaği, "Mısır'ın onurlularının ve alimlerinin hedef alınması Mısır'a asla fayda sağlamaz, bilakis ülkedeki siyasi, toplumsal ve ekonomik kargaşayı arttırır, kişisel çıkarları için insanların arasına fitne sokanların işine yarar" diye konuştu.

Karadaği, verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınadıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Lübnan'ın güneyinde bulunan Sayda kenti Cemaat-i İslami Siyasi İşler Sorumlusu Bessam Hammud, Mursi hakkında verilen kararın "tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini ve bu kararın ABD, Avrupa Birliği, batı ülkeleri ve insan hakları savunucularının söylemlerinin güvenilirliğini sınadığını" söyledi.

Mursi'nin yargılanması konusunda Türkiye'nin duruşuna da değinen Hammud, "Birileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye Mısır halkının yanındaki şerefli duruşunun bedelini ödetmek istiyor. Ancak bu konudaki bütün çabalar sonuçsuz kaldı" dedi.

Haber Ara