Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın eski özel kalemi de gözaltında

Odatv'de yer alan habere göre İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Diyarbakır Valiliği yaptığı döneminde özel kalem müdürü olan Emniyet Müdürü Ayhan Şahin de 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltında.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-15 19:23:05

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın eski özel kalemi de gözaltında

Adana'daki Cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan emniyet mensupları arasında, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ya da koruma amirliği görevlerinde bulunan 3'ncü sınıf emniyet müdürü Ayhan Şahin'in de bulunduğu belirtildi. Daha önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Şahin'in, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın valiliği sırasında da özel kaleminde görev yaptığı belirlendi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan soruşturmada, görevden uzaklaştırılan 15 şube müdürü ile 35 komiser, 13 Ağustos'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) sorgulanan polis müdürleri arasında eski Adana Valisi Mustafa Büyük'ün Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan Ayhan Şahin'in de yer aldığı ortaya çıktı. Şahin'in Vali Büyük'ün Edirne ve Sakarya Valilikleri dönemlerinde de aynı görevde bulunduğu öğrenildi.

EFKAN ALA'NIN ESKİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, daha önce vali olarak görev yaptığı Diyarbakır'da Özel Kalem'inde amirlik yaptığı belirlenen Ayhan Şahin, 17- 25 Aralık'taki kumpas operasyonu sonrasında Adana'ya tayin oldu. Adana Valisi Mustafa Büyük'ün de özel kalem müdürlüğü görevinde de bulunan Şahin'in, darbe teşübbüsünün meydana geldiği 15 Temmuz'a kadar kilit noktalarda görev yapmış olduğu dikkat çekti.

 

Haber Ara