Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

İçişleri: Ankara saldırısında ihmal yok

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'nın Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili 'ihmal yok' cevabı verdiği iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 01:14:14

İçişleri: Ankara saldırısında ihmal yok

Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği Tren Garı'ndaki bombalı saldırıyla ilgili açılan tazminat davasına İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'nin "Miting için tüm güvenlik önlemleri alınmıştır ve idarenin kusurundan kaynaklanan herhangi bir güvenlik açığı mevcut değildir. Olay terör saldırısıdır" dediği öne sürüldü.

sözcü'nün haberine göre; İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 günü meydana gelen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği katliam için sorumluluk kabul etmedi ve ''İhmal yoktur'' dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Gökmen Dalmaç'ın kardeşi Gökçen Kara'nın İçişleri Bakanlığı'na açtığı 300 bin liralık tazminat davasına savunma gönderen İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, saldırıyı da ”Katliam' olarak kabul etmedi. Haksız zenginleşmeye neden olacak biçimde tazminat kararı verilmemesini de istedi.

"PATLAMA MİTİNG ALANI DIŞINDA OLMUŞTUR"

 İçişleri Bakanlığı davanın reddini talep etti ve "Miting için tüm güvenlik önlemleri alınmıştır ve idarenin kusurundan kaynaklanan herhangi bir güvenlik açığı mevcut değildir. Olay terör saldırısıdır. Patlama miting alanı dışında ve miting saatinden önce gerçekleşmiştir. Bakanlığın sosyal risk ilkesi gereğince sorumluluğu yoktur" denildi.

Haber Ara