Dolar

32,5168

Euro

34,8516

Altın

2.484,95

Bist

9.555,16

İç tüzük için ilk tur sona erdi

İç tüzük değişikliği için partilerin grup başkanvekilleri ilk toplantıyı yaptı. İkinci toplantı Pazartesi yapılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-14 18:51:22

İç tüzük için ilk tur sona erdi

Al Jazeera'nin aktardığına göre iç tüzüğü değiştirmek için partiler arasında ilk toplantı bugün genel kurulda gerçekleştirildi.

Tamamlanan ilk turda AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup Başkanvekilleri bir araya geldi.

NELER KONUŞULDU?

Toplantıda öncelikle gündeme AK Parti ve muhalefet partilerinin öneri ve isteklerini geldi.

İKİNCİ TOPLANTIYA KADAR NELER OLACAK?

Muhalefetin talepleri, Başbakan Binali Yıldırım'a sunulacak.

İKİNCİ TOPLANTI PAZARTESİ

Pazartesi günü ise tekrar bir araya gelinecek.

MUHALEFETİN GÜNDEM MADDESİ: MECLİS TV

Muhalefetin ısrarla üzerinde durduğu konu Meclis TV yayınlarındaki süre sınırının kaldırılması. Muhalefet, daha önceki uzlaşma girişimlerinde de Meclis TV yayınları konusunu en önemli koşul olarak öne sürmüştü. Mevcut durumda TV yayını, Genel Kurul'un başlangıç saatinden itibaren saat 19'a kadar sürüyor. Daha sonra internet üzerinden yayına geçiliyor. Muhalefet partileri ise yayınların Genel Kurul kapanana kadar devam etmesini istiyor.

İKİNCİ MADDE: TORBA YASA

Muhalefet partileri ayrıca, Hükümetin son yıllarda sıkça başvurduğu “Torba Yasa” uygulamasına son verilmesinden yana. Birbirinden farklı konulardaki düzenlemelerin hukuk tekniği açısından doğru bir yöntem olmadığının altı çiziliyor. Bazen yüzlerce maddeyi bulan bu yasaların Meclis Genel Kurulu'nda “Temel Yasa” olarak görüşülmesine de itiraz ediliyor.

AK PARTİ'NİN ŞİKAYETİ

AK Parti ise, yasa çalışmalarının geç başlamasından şikâyetçi ve muhalefetin "grup önerisini" bir engelleme taktiği olarak kullandığı görüşünde.

AK PARTİ İÇİN SON TARİH: 24 TEMMUZ

Kendi iç tüzük önerisini hazırlarken muhalefetten gelen eleştiriler üzerine tekrar partiler arasında uzlaşma arayışını başlatan AK Parti sürecin çok uzamasını istemiyor. AK Parti için uzlaşıda son tarih 24 Temmuz. 

Haber Ara