Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

İbrahim Aydemir kimdir ?

Türk siyasetçi ve Milletvekili... İbrahim Aydemir kimdir? İşte İbrahim Aydemir biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 09:14:02

İbrahim Aydemir kimdir ?

İbrahim Aydemir, 26 Şubat 1965 yılında Erzurum'da doğdu. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümünü bitirdi. Mezuniyet sonrası bir müddet Mali Müşavir olarak serbest çalıştı. Bu alanda Sakarya Üniversitesi'nden aldığı eğitim sonrası Bağımsız Denetçi oldu.

Doğu Anadolu Bölgesinin ve Erzurum'un ilk Özel Hastanesi'nin kurucu ortakları arasında yer alarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Aynı zamanda basın sektöründe de yatırımları olan Aydemir, Erzurum'un en köklü yayın organı olan Erzurum Gazetesinin sahibi ve yine Erzurum'un ilk yerel TV'si Kanal 25'in de ortağıdır.

Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olan İbrahim Aydemir'in aynı zamanda ulusal ölçekteki çok sayıda gazetede makale ve fıkraları yayınlanmıştır.

Bölgenin en önemli ve bağımsız STK'sı hükmündeki Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını 3 dönem yapan Aydemir, Bunun yanı sıra bölgenin bir başka etkin STK'sı Doğu Anadolu Basın Konseyinin (DABKON) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını yaptı.

AK Parti'nin kuruluş aşamasında Partinin Erzurum Kurucu İl Yönetiminde Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

6 adet basılmış yayını bulunmaktadır.

25, 26 ve 27. dönemde AK Parti Erzurum Milletvekili olarak görev aldı.

Aralıksız olarak 3 dönem Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği de yapan Aydemir,

Türkiye-Gine ve Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar arası Dostluk Gruplarının Başkanlığını ve Türk Devletleri Parlamenter Asamble Üyeliği ile, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamble üyeliği yaptı.

Öte yandan AK Parti Genel Merkez İnsan Haklarından sorumlu Başkan Yardımcılığının yanısıra Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Koordinatör olarak da görevde bulundu.

Aydemir, orta derecede İngilizce bilmektedir.

 

 

 

 

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara