Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

İbn Haldun’da yeni külliye sevinci

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gelinen son durum, üniversitenin genel sekreteri Erkam Tüzgen'in de katıldığı bir etkinlikte öğrencilerle paylaşıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 15:46:02

İbn Haldun’da yeni külliye sevinci

İnşaatı süren İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde gelinen son durum, Öğrenci Temsilciler Kurulu'nun (ÖTK) düzenlediği bir etkinlikte öğrencilerle paylaşıldı. Proje Müdürü Cemalettin Özbilen, üniversitenin genel sekreteri Erkam Tüzgen, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Aydın ve İnşaat Mühendisi Furkan Taşdemir'in katıldığı programda önce sunumlar yapıldı, ardından merak edilen konulara cevaplar verildi.

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi üç etaptan oluşuyor. Fakülteler bölgesi ile kız ve erkek yurtlarının içinde yer aldığı birinci etapta kaba inşaatın bittiği bilgisini veren Proje Müdürü Cemalettin Özbilen, bunun da yüzde 60'lık bir ilerlemeye tekabül ettiğini, ilk etabın 1 Eylül 2020'de hizmete alınacağını söyledi. En fazla 4 katlı ve 16-17 metreden yüksek bir binanın yer almayacağı yeni kampüs, geleneksel Türk-İslam mimarisi örnek alınarak inşa ediliyor. Cemalettin Özbilen, projelendirme aşamasında en son Valide-i Atik Külliyesi'ni yerinde incelediklerini, buradaki ve diğer bazı tarihi külliyelerdeki önemli bir kısım mimari özelliklerin İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde de uygulandığını belirtti.

1 Eylül 2020 itibariyle hizmete girecek birinci etapta, fakülte binalarının yanı sıra, giriş ve Rektörlük binaları, yurt binaları; basketbol ve futbol sahası, tenis kortu ve fitness salonlarının teşkil edildiği spor alanları yer alıyor. Cemalettin Özbilen, yeni kampüsün; derslikleri ve amfileriyle, kütüphanesiyle, 350 metrekarelik stüdyosuyla, laboratuvarlarıyla, etkinlik ve dinlenme alanlarıyla, bisiklet yolları ve park alanlarıyla, iç ve dış avluları ve buralardaki peyzaj düzenlemeleriyle, üniversite mensuplarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydetti. Ayrıca kampüsün girişinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Marmaray ile entegre edilmesi planlanan Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattının bir durağının yapımını da devam ediyor. 

Haber Ara