Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

İBB - Kızılay Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kızılay geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400’er TL yardım yapıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar da Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır diye araştırmaya başladı. Ramazan ayının da gelmesiyle ramazan kolisi ve erzak yardımı yapan kuruluşlara başvurularda artış oldu. Peki İBB Ramazan kolisi nasıl yapılır? Kızılay Ramazan erzağı başvurusu nereye nasıl yapılır? Kızılay Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-07 17:43:12

İBB - Kızılay Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kızılay geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400'er TL yardım yapıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar da Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır diye araştırmaya başladı. Ramazan ayının da gelmesiyle ramazan kolisi ve erzak yardımı yapan kuruluşlara başvurularda artış oldu. Peki İBB Ramazan kolisi nasıl yapılır? Kızılay Ramazan erzağı başvurusu nereye nasıl yapılır? 

Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerine el yzatmaya devam ediyor. Binlerce kişiye yardım eden Kızılay ihtiyaç sahibi 75 bin aileye 400'er TL yardım yapacağını açıklamıştı. Açıklamadan sonra binlerce kişi Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunu sormaya başladı. Peki Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kızılay kimseizlere, ihtiyaç sahiplerine yardıma devam ediyor. 400 TL nakdi destek yardımını almak isteyen ihtiyaç sahipleri de Kızılay 400 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunu sormaya başladı. Yardım başvuruları için mahalle muhtarlıklarına başvurda bulunabilirsiniz. Ayrıca Kızılay'ın tüm temsilciliklerine de yardım başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca kaymakamlıklar ve valilikler kanalı ile de ihtiyaç sahipleri yardım talebinde bulunabilir. 400 TL nakdi destek yardımı için 186 numaralı telefon munarasını arayarak bilgi edinebilirsiniz.

Kızılay Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır?

Kızılay 2020 yılında Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yardımlarına hız veren Türk Kızılay, ülke genelinde bulunan yüzlerce şube ve temsilciliklerinin desteğiyle 81 ilde tek tek vatandaşların kapısına giderek gıda kolisinin yanı sıra el dezenfektanı, maske ve bilgilendirme broşürü dağıttı. 2021 yılında da Kızılay milyonlarca haneye Ramazan'da erzak ve koli yardımında bulunacak. Vatandaşlar da Kızılay Kızılay Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? sorularını sormaya başladı. Kızılay ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediği yaklaşık 10 milyon kişiye yardım ulaştırcak. Ramazan kolisi yardımı almak iteyen vatadanşlar mahalle muhtarlıklarına başvurabilir. Ayrıca ücretsiz 186 çağrı merkezini arayarak bilgilerini paylaşabilirler. 

İBB Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır?

Belediyeler ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ramazan ayında yarım ediyor. İBB'de ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. İBB Ramazan kolisi ve erzak yardmı almak isteyen vatandaşlar öncelikle İBB iletişim merkezleri ile irtibata geçebilir. Gerekli belgeler ile ramazan kolisi ve erzak yardımı talebinde bulunabilirler. Ayrıca mahalle muhtarlıkları da belediyelerin yardımları konusunda ihtiyaç sahiplerini yönlendirebilir.

Ramazan'da yardım yapan yerler

İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, Kızılay ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. 

Kızılay'dan yapılan açıklama:

Değerli Vatandaşlarımıza;

Çeşitli mecralarda denk geldiğimiz “Kızılay ne yapıyor?” vb. sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Aşağıdaki basın bülteninden de anlaşılacağı gibi Kızılay ne “pasif kalmıştır” ne de “Türkiye'yi unutmuştur”. Kızılay, 152 yıllık tarihinde, milletin karşı karşıya kaldığı her sorunda, Devletinin yanındaki yerini almış, Devletinin kendisine biçtiği görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Koronavirüs ile mücadelede de Kızılay'ın konumu budur.

Kızılay, ülkemizin yanı sıra onlarca ülkede yardım çalışması yürütmekte, 16 ülkede daimi temsilciği bulunmaktadır. Söz konusu daimi temsilcilikler, ülkemizdeki yardım çalışmalarından bağımsız olarak bulundukları ülkede işbirliği yaptıkları Kızılay veya Kızılhaç dernekleri ile birlikte insani yardım çalışmaları yapmaktadırlar. Erbil'de ve Endonezya'da yapılan çalışmalar da bu kapsamdadır. Erbil'e Türkiye'den maske götürmek gibi bir durum düşünülemez, Erbil'de yerelden temin edilen maskeler ve diğer yardım malzemeleri, işbirliği yapılan kuruluşlarla birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Endonezya'daki durum da benzerdir. Bu ülkelere ne bugün için bir ekip gönderilmesi, ne de yardım malzemesi gönderilmesi söz konusu değildir. Kızılay ekipleri orada yerleşik durumdadır. Kızılay'ın koronavirüs ile mücadele konusunda yaptığı çalışmaların bir özetini aşağıda ilginize sunarız.

Koronavirüs ile mücadeleye büyük destek

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlete destek çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, sosyal yardım çalışmalarını artırma kararı aldı. Kızılay, karantina yurtlarındaki yemek dağıtımlarının ve kan bağışı konusundaki çalışmalarının yanı sıra, yaşanan krizden en çok etkilenmesi beklenen toplum kesimlerini desteklemek amacıyla eylem planı hazırladı.

Kurulduğu günden bugüne kadar milletinin karşılaştığı her sorunun aşılmasında Devlet'in yanında yer alan Türk Kızılay, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Kızılay, yaptığı değerlendirmenin ardından sosyal yardım çalışmalarını genişletme kararı aldı.

Yurt dışından gelen ve 28 noktada karantina altına alınan yaklaşık 11 bin kişiye üç öğün beslenme hizmeti vermeye devam eden Kızılay, 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını da şubeleri ve gönüllüleri eliyle karşılıyor. Kızılay il ve ilçelerde kurulan “Vefa Sosyal Destek Gruplarına” da destek sağlıyor.

Yaşanan olağanüstü süreçte ülkenin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kızılay, önümüzdeki dönem çalışmalarını birey ve ailelerin sosyal yardımlarla desteklenmesine odaklayacak.

Sağlık Bakanlığına destek

Kızılay koruyucu hekimlik hizmetleri ile toplumu yeni koronavirus salgınına karşı bilinçlendirme eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara Ulusal Kan Bankası Referans Laboratuvarlarındaki koronavirüs tanı kapasitesini de Sağlık Bakanlığının hizmetine sunan Kızılay, olası ihtiyaç için Sağlık Bakanlığına 150 şişme Çadır Hastanesi teslim etti. Kızılay illerdeki Hastanelerin olası ihtiyaçları için ilave 300 adet Sahra Hastanesini de fabrikalarında 24 saat esasına göre imal etmeye devam ediyor.

150 bin aileye destek gıda desteği

Türk Kızılay, olağanüstü dönemler için depolarında hazır bulundurduğu gıda paketlerini 150 bin aileye ulaştıracak. İçerisinde sıvı yağ, çay, şeker, pirinç, kuru fasulye, yeşil/kırmızı mercimek, bulgur, salça, un, zeytin, kaşar peyniri, makarna ve tuz bulunan gıda kolileri, insanların evden sokağa çıkışını da azaltmayı amaçlıyor.

100 bin aileye hijyen malzemesi desteği

Kızılay, içerisinde şampuan, kolonya, el sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, arap sabunu, bulaşık süngeri, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, diş macunu, diş fırçası, tıraş bıçağı ve tıraş köpüğü bulunan 100 bin hijyen kolisi hazırladı. Hijyen setleri, bu tür malzemelere ulaşmada en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri gözetilerek dağıtılacak.

75 Bin aileye 30 Milyon TL Sosyal yardım

Karantina yurtlarında kalanlara verilen yemek desteğinin yanında şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine de sıcak yemek desteği vermeye karar veren Kızılay, aşevlerinin kapasitesini de arttırdı. Kurban paylarından hazırlanan 1 Milyon kutu kavurma konservesi de yurt genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay ayrıca geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400'er TL nakit sosyal destek ödeme yapma kararı aldı.

Kınık, “Kızılay olarak tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz”

Tüm dünya gibi ülkemizin de zor günlerden geçtiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, toplum olarak daha fazla dayanışmaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Dr. Kerem Kınık, “Gündelik işlerde yevmiyeli çalışıp evine o gün kazandığını ekmek parası olarak götüren seyyar satıcılar, gündelik işçiler, geri dönüşüm emekçileri, sigortasız çalışan vasıfsız işçiler başta olmak üzere hayatın durağanlaşması ile işi duran küçük esnaf ile daha fazla dayanışma göstereceğiz. Bu zor sürecin üstesinden ancak birbirimize destek olarak gelebiliriz. Varlıklının yoksulla, gencin yaşlıyla, sağlıklının hastayla, işverenin emekçiyle, tüm toplumsal kesimlerin birbiri ile her şeyi bir kenara bırakarak dayanışması gerekiyor. Bizler Kızılay olarak bu olağanüstü dönemde tüm kaynaklarımızı ihtiyaç sahipleri için seferber ediyoruz. Yoksullara ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tüm Kızılay teşkilatı seferberlik ilan etti. 152 yıllık tarihimiz bize zor günleri atlatmada dayanışmanın önemini öğretti.” dedi.

Kızılay, hayat normale dönene kadar yardım çalışmalarını sürdürecek.

 

Haber Ara