Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

İBB Farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Covid-19 pandemisinin ardından 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreci Türkiye genelinde yayılıyor. İBB de salgın sürecinde sürdürdüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Kent genelindeki önemli meydanlarda Covid-19 ile ilgili farkındalık çalışmaları yürüten İBB, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki faaliyetlerini sürdürüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 09:47:17

İBB Farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB), Mart ayından itibaren Covid-19 ile mücadelede birçok önemli çalışmaya imza attı. Normalleşmenin başlangıç tarihi olarak görülen 1 Haziran'dan sonra da çalışmalarını sürdüren İBB Halkla İlişkiler ekipleri, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki Covid-19 pandemisi ile ilgili farkındalık çalışmalarına devam etti. Ekipler, cadde boyunca işyerlerini ziyaret ederek, hem vatandaşların hem de esnafın öneri ve isteklerini dinledi. Normalleşme sürecinde virüsün yayılımını önlemek için de koruyucu dezenfektan stantları kuruldu.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İBB'NİN YOĞUN MESAİSİ

Ekipler, İstiklal Caddesinin girişine 3 mobil iletişim aracı ve 2 destek aracı kuruldu. Bölgede zabıta ekipleri, yerinde çözüm ekipleri ve İBB'de görevli 32 Halkla İlişkiler Uzmanı çalışmalar yaptı. Ekipler 325 işyerini ziyaret ederek, vatandaşlara maske ve broşür dağıttı. Ayrıca İstiklal Caddesi giriş ve çıkışına 3 adet dezenfektan standı kuruldu.

FULYA SOLMAZ: “VATANDAŞLARIMIZLA BİREBİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE İLETİŞİM KURUYORUZ”

Yürütülen farkındalık çalışmaları ile ilgili bilgi veren İBB Halkla İlişkiler Müdürü Fulya Solmaz, İBB'nin Covid-19 ile mücadelesinin Mart ayı itibariyle başladığını hatırlatarak, “Taksim çok renkli ve çok sesli, her kesimden insanın olduğu, bilinçlendirme çalışmaları için çok uygun bir yer. Maske ve dezenfektan dağıtıyoruz, Covid-19 broşür bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Tek tek İstiklal Caddesi'nde esnaflarımızı ziyaret ettik, vatandaşların talep ve önerilerini aldık. Vatandaşlarımıza birebir belediyecilik anlayışı ile çeşitli iletişim faaliyetlerinde bulunduk” dedi. Pandemi sürecinin devam ettiğini belirten Solmaz, açıklamasını şöyle bitirdi:
“Biz çevre ve sağlığı bir bütün olarak görüyoruz.5 Haziran'da Dünya Çevre Günü bu kapsamda çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında 42 ayrı iletişim noktamız var. Vatandaşlar her yerde bizi görecekler.”

Haber Ara