Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

İBB’den teknoloji bağımlılığı için destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ekrana Hapsolma’ sloganıyla hayata geçirilen 'Sporla Bağlan Hayata Projesi' devam ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 22:11:21

İBB’den teknoloji bağımlılığı için destek

Teknoloji bağımlılığına karşı çocuk ve gençlerin spora ve sanata yönlendirilmesine yönelik olarak İSTKA'dan hibe desteği alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ‘Ekrana Hapsolma' sloganıyla hayata geçirilen "Sporla Bağlan Hayata Projesi" ile ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler ve ebeveynlerine teknoloji bağımlılığından korunma yolları anlatılıyor. 8 hafta sürecek seminerlerde dört hafta geride bırakıldı.

Uzman eğitmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen seminerlerde, çocuk\genç ve ebeveynler, “Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığı Kontrol Altına Alma Yöntemleri, Teknoloji Bağımlılığının Belirtileri, Sosyal Alanda Görülen Şikâyetler” konuları hakkında bilgilendiriliyor.

İlk hafta gerçekleştirilen seminerde BELNET İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri'nde görevli personeller ile oluşturulan gruplar proje kapsamında belirlenen bölgelerde ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile görüşerek teknoloji bağımlılığına karşı çocuklarını korumanın yolları anlatılacak.

Haber Ara