Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

İBB'den okul ve amatör spor kulüplerine malzeme desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Destek Bizden, Başarı Sizden' sloganıyla okul ve amatör spor kulüplerine, 484 bin parça spor malzemesi dağıttı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 16:19:12

İBB'den okul ve amatör spor kulüplerine malzeme desteği
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sportif başarılar için okul ve amatör spor kulüpleri olmak üzere bin 500 kuruma, 484 bin spor malzemesi dağıttı.

20 farklı branştaki spor kulüplerine malzeme dağıtımı için Cebeci Spor Kompleksi'nde tören düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, burada yaptığı konuşmada, 20 farklı branştan amatör kulüplere destek sunduklarını söyledi.

Milli takıma en fazla sporcu kazandırdıklarını belirten Uysal, "İstanbul'a hizmet ederken 'Birinci önceliğimiz spordur.' dersek yeridir. Bu salonun hemen yanında İstanbul Spor Kulübümüz var. Şu anda dünyada en fazla lisanslı sporcuya sahip durumda. Şu anda Milli Takım'a en fazla sporcu kazandıran spor kulübü konumunda. Yine yaklaşık 42 bini lisanslı ve bütün branşlarda sporcusu olan bir kulüp olarak gerçekten çok ciddi hizmetler veriyor." dedi.

Bu desteği gençlerin spordan uzak kalmaması ve sağlıklı olmaları için sunduklarını anlatan Uysal, "Gençlerimizin sporla iç içe olmasını istiyoruz. Eğer spor yaparsak vücudumuz daha sağlıklı olur. Özellikle öğrencilerimiz spordan kopmazsa dersleri daha iyi olur. Çünkü spor sayesinde daha sağlıklı iletişim kurmasını öğreniyoruz. Onun için Büyükşehir Belediyesi olarak gerek amatör spor kulüplerindeki gerekse okullardaki gençlerimize her zaman destek olduk. Spor konusunda hep onların yanında olduk." diye konuştu.

Yaklaşık bin 500 kuruma 484 bin parça spor malzemesi dağıttıklarının altını çizen Uysal, sözlerini şöyle devam etti:

"Okul ve amatör spor kulüplerine 20 farklı branşta malzeme dağıtımıyla çok ciddi katkıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, 'Biz bu katkıyı yaparken, sizler de spordan kopmayın. Sizler spora bağlı kalın ki, hayata daha sıkı bağlanın.' Onun için her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin yanındayız. Her zaman sporla ilgilenenlerin yanındayız. Onun için 'Her okulumuzun bahçesinde mutlaka spor salonu olmalı.' diyoruz. Bugüne kadar 187 okulumuzun bahçesine spor salonu yaptık. Yıllık 30 ila 40 spor salonunu okullarımıza kazandırıyoruz. İstanbul'da spor yapmak isteyen bir gencimiz, bir yetişkinimiz, bir yaşlımız, 'Ben imkan bulamadım ve spor yapmadım.' demesin. İstanbul'da spor yapmak isteyen herkese İBB olarak imkan sağlamak zorundayız ve onun için mücadele ediyoruz."

Başkan Uysal, Avrupa liginde mücadele eden Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün basketbol ve voleybol takımının maçı olduğunu hatırlatarak, onlara başarı diledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah, kupa ile gelirler. Spor, gençlere hayatta da başarı getirir. Spordan, eğitimden hiçbir zaman kopmayın. Spordan kopmayanlar; ailelerine, ülkelerine daha faydalı olur."

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da birer kısa konuşma yaparak, katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Tören, malzeme dağıtımı ve aile fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara