Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

İBB'den Bardakçı'ya cevap: Aynen iade ediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, HaberTürk yazarı Murat Bardakçı'nın Şeb-i Arus Töreni ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Ongün, 'Despot, baskıcı ve yasaklayıcı suçlamaları muhataplara iade ediyoruz' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 15:33:41

İBB'den Bardakçı'ya cevap: Aynen iade ediyoruz

Habertürk yazarı Murat Bardakçı; İBB bütün kuralları yerle bir etti. Büyükşehir belediyesi, mevleviliğin yediyüz küsur senelik bütün kurallarını yerle bir etti. Naat ve ayin Türkçeleştirilmiş. semazenlerin ve "mutrıb" denen müzisyenlerin arasında kadınlar da vardı, yani meydanda kadın-erkek beraberdi ve üstüne üstlük Kur'an da Türkçe okundu! Besmele çekmeyi, "Allahuekber" yahut "La ilahe illallah" demeyi zül addedenler bu ibarelerin Türkçesini tercih ettiler.'' diyerek İBB'yi eleştirmişti.

İBB Sözcüsü Ongun: Aynen dönüyoruz

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Kendine "Hoca" dedirten biri İBB'nin Şeb-i Arus törenine dil uzattı. Mevlana der ki; İnsan gözdür görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.

Türkiye çok zor günlerden geçerken, milletimiz ekonomik kriz altında ezilirken, iş yerleri bir bir kapanırken bunu perdelemek adına gereksiz polemik yaratma çabası, çaresizliğin resmidir. Biz, milletin acil sorunlarını dert edinmeye, çözümler üretmeye devam edeceğiz.

Despotik, baskıcı, yasakçı ithamlarını da muhattabına aynen iade ediyoruz. Özlemini çektiğimiz günler de bu ülkenin birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla baktığı güzel günlerdir. Bunu başaracağız." 

murat

Haber Ara