Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

İBB bursu yattı mı? İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak?

Binlerce öğrenciye verilen İBB bursu yattı mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin beklediği açıklamayı henüz yapmadı. Geçtiğimiz sene İBB bursu 2. taksit ödemesi şubat ayında yapılmıştı. Bu sene ise mart ayının sonlarına gelinmesine rağmen İBB bursu 2. taksidi henüz yatmadı. Peki İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak? Öğrenciler kendilerini rahatlatacak ödemenin bir an önce hesaplarına yatmasını istiyor. İBB Genç Üniversiteli bursu ikinci taksit ödemelerinin yakın zamanda yatacağı tahmin ediliyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 17:31:25

İBB bursu yattı mı? İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak?

Binlerce öğrenciye verilen İBB bursu yattı mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin beklediği açıklamayı henüz yapmadı. Geçtiğimiz sene İBB bursu 2. taksit ödemesi şubat ayında yapılmıştı. Bu sene ise mart ayının sonlarına gelinmesine rağmen İBB bursu 2. taksidi henüz yatmadı. Peki İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak?  Öğrenciler kendilerini rahatlatacak ödemenin bir an önce hesaplarına yatmasını istiyor. İBB bursu ikinci taksit ödemelerinin yakın zamanda yatacağı tahmin ediliyor.

İBB BURSU YATTI MI?

30 bin üniversite öğrencisine veilen İBB bursu ile ilgili bilinmezlikler devam ediyor. Binlerce öğrenci İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak diye sormaya devam ediyor. İBB güzel bir hizmet ile öğrencilere maddi destek sağlıyor. Ancak ikinci taksit ödemeleri öğrenciler tarafından dört gözle beklneniyor. Peki İBB bursu yattı mı? İBB bursları 2. taksit ödemeleri hesapları henüz yatmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2. taskit burs ödemelerine ilişkin de bir açıklama yapmadı. Geçen sene verilen bursların ikinci taksidi şubat ayında yatmıştı. Bu sene verilen bursların ikinci ödemesi ise Mart ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde halen bekleniyor. 

İBB BURSU 2. TAKSİT NE ZAMAN YATACAK?

Binlrece üniversite öğrencisinin faydalandığı İBB bursu 2. taksit ödemelerine ilişkin bilinmezlik devam ediyor. Bursun 2. taksit ödemelerini dört gözle bekleyen binlerce kişi İBB bursu 2. taksit ne zaman yatacak? sorusunu sormaya başladı. İBB bursu 2020 yılında aralık, şubat ve mayıs aylarında 3 taksit halinde ödenmişti. Bu sen verilen burs ise Mart ayına gelinemsine rağmen 2. taksit ödemeleri henüz yapılmadı. Ancak ödemelerin yakın zamanda öğrencilerin hesabına yatırılacağı tahmin ediliyor. 

İBB BURSU NE KADAR?

Toplam 3 bin 200 lira olan İBB bursu 3 taksit halinde hesaplara yatırılıyor. Ayrıca İBB bursundan toplam 30 bin ihtiyaç sahibi öğrenci faydalanıyor. 

İBB BURSUNA KİMLER BAŞVURABİLİR

Öncelikle İBB bursuna başvurmak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekiyor.

İBB bursundan Önlisans veya Lisans öğrencileri faydalanabilir

Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul'da ikamet etmesi

Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak

Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak

Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması

Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak

İBB BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ

İBB bursundan faydalanmak için öncelikle gelir düzeyi düşük bir öğrenci olmalı. Bunun yanında bu burstan uzaktan öğretim gören öğrenciler ve açık öğretimde okuyanlar faydalanaamıyor. Ayrıca bursan 25 yaşından büyükler de faydalanamıyor. Ücretli değişim programında bulunanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de İBB bursundan yararlanamazlar. Yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler ve yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar da burstan faydalanamıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara