Dolar

32,4960

Euro

34,5954

Altın

2.482,55

Bist

9.566,15

İBB Başkanı Kadir Topbaş: 'Suriye'de insanlık katlediliyor'

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında Suriye'de yaşanan kimyasal gaz saldırısını değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Şu anda insanlık ölmekte, insanlık katlediliyor. Kimyasal olaylardan bahsediliyor, terör örgütlerini görüyorsunuz, insanlık dramatik bir sancı içerisinde' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 16:55:11

İBB Başkanı Kadir Topbaş: 'Suriye'de insanlık katlediliyor'
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında Suriye'de yaşanan kimyasal gaz saldırısını değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda insanlık ölmekte, insanlık katlediliyor. Kimyasal olaylardan bahsediliyor, terör örgütlerini görüyorsunuz, insanlık dramatik bir sancı içerisinde" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. World Point Otel Salonunda düzenlenen program kapsamında Başkan Kadir Topbaş, ilçede görev alan meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve çok sayıda Beylikdüzülü vatandaşla bir araya geldi. Programın yapılacağı salona giren Başkan Topbaş, masaları tek tek gezerek, katılımcıları selamladı. Programda protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda katılımcılara 16 Nisan Referandumu sonrasında Anayasada yapılacak olan değişiklikler ve Başkanlık sisteminin ülke geleceği açısından önemi anlatıldı.

"İnsanlık ölmekte, insanlık katlediliyor, kimyasal olaylardan bahsediliyor"

İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada Suriye'de kimyasal gaz saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yaradılışta insani değerler çok üst düzeyde verilmiştir. Ama maalesef bizler bunu kirleterek insani değerlerden yoksun hale geliyoruz. Şu anda dünyada insanlık ölmekte ve insanlık katlediliyor. Kimyasal olaylardan bahsediliyor, terör örgütlerini görüyorsunuz. Hiç millet tanımaksızın her yerde kendisini gösteriyor. İnsanlık dramatik bir sancı içerisinde. O halde dünyada bunun karşısında dur diyecek ve bunların karşısında söz söyleyecek insanlara ihtiyaç var. Bir başkasına yok diyemeyiz, çünkü kaderlerimiz birbirlerine bağlı bulunuyor" dedi.

"Şimdiki sistem hizmetlere prangalar vuruyor, elini ayağını bağlıyor"

Referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Topbaş ,"Hızla değişen dünyada ani kararlar verirken, adam gibi adamlar seçim yetkiyi tam olarak ona vermeliyiz. Yani bu sistem esasında hizmete pranga vuruyor, elini ayağını bağlıyor. Biz bazen bürokraside ki arkadaşlarımıza talimat veriyoruz, bize bahane sunuyorlar. Bul bunu yapılacak. Önünüzde sürekli olarak engel var, korkuya dayalı bir sistem ortaya koyuyorlar. Bu da sizin çalışmalarınızı engelliyor" diye konuştu.

"Anayasa değişiklikleri yönetim için yapılmaz, ülkenin geleceği için yapılır"

Anayasa değişikliğinin ülke geleceği için yararlı olacağını belirten Topbaş, "Bizler başkan olarak sadece İstanbul'un ihtiyaçlarını değil, bu ülkede daha neler yapabiliriz onu düşünüyoruz. Bu yapılan anayasa değişiklikleri bir yönetim için yapılmaz, ülkenin geleceği için yapılır. Yapılan kanunlar gelecek adına yapılır. Bizlerin görev süreleri bellidir ve hayatımızda takdir edilen zaman dilimiyle sınırlıdır. Bizler öyle bir sistem kuralım ki bu ülkenin önünde hiçbir engel teşkil etmesin ve önünde durmasın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara