Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

İbadi: Musul kurtarıldıktan sonra Türkiye ile petrol boru hattı açacağız

Başbakan Binali Yıldırım ve Haydar İbadi 'Musul terör örgütünden kurtarıldıktan sonra Türkiye’nin adımları ne yönde olacak?' sorusunu cevapladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-07 20:18:45

İbadi: Musul kurtarıldıktan sonra Türkiye ile petrol boru hattı açacağız

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım ve Irak Başbakanı Haydar İbadi, düzenledikleri ortak basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı

Yıldırım, "Musul terör örgütünden kurtarıldıktan sonra Türkiye'nin adımları ne yönde olacak?" sorusu üzerine , 2012'de iki ülke ticaret hacminin 12 milyar doların üzerinde olduğunu hatırlattı. Şu anda bu rakamın 7 milyar doların altına düştüğüne dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yüzde 40 azalma var. Yıllar geçtikçe artması gerekirken azalıyor. Bunun sebepleri üzerinde çalıştık. Sebeplerini biliyoruz. Sebepleri tabii bölgede yaşanan terör, istikrarsızlık ve birtakım mevzuattan kaynaklanan konular. Bunların ortadan kaldırılması, daha fazla ekonomi, daha fazla dostluk ve kardeşliğin ön plana çıkması ve terörle ortak mücadelenin daha da artırılarak sürdürülmesi var. Bunun yolu terör nereden gelirse gelsin hem Irak'a hem Türkiye'ye, ortak tutum içinde olmaktır. Biz bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğimizi Sayın Başbakan'a ifade ettik."

"PETROL BORU HATTI AÇILACAK"

Başbakan İbadi, Musul'un kurtarılmasının ardından Türkiye ile iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, "Musul kurtarıldıktan sonra inşallah Türkiye ile petrol boru hattı açacağız. Bu da iki ülke arasında anlaşmalara dayanacak. Irak'ın DEAŞ sonrası yeniden imarı için Türk şirketlerinin katkı sunma rağbetini gördük bundan da memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Irak Başbakanı İbadi, Başbakan Yıldırım onuruna Başbakanlık Sarayı'nda resmi öğle yemeği verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara