Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

İbadi, Mesud Barzani'yi yalanladı

Irak Başbakanı İbadi, 'Peşmerge, IŞİD’den aldığı bölgelerden geri çekilecek' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 01:24:32

İbadi, Mesud Barzani'yi yalanladı

Irak hükümetinden yapılan açıklamada, Peşmerge güçlerinin IŞİD'den geri alınan bölgelerden çekileceği belirtildi. IKBY Başkanı Barzani, Kürt güçlerinin IŞİD'den alınan bölgelerden ayrılmayacağı konusunda ABD'yle anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Sputnik'in aktardığı bilgide; Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, Peşmerge güçleriyle daha önce ortaklaşılan anlaşmanın şartlarının değişmediği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Federal hükümet ve IKBY'nin Ninova'nın özgürleştirilmesi konusunda vardığı anlaşmanın istikrarlı olduğunu ve değişmediğini vurgulamak isteriz.”

'PEŞMERGE ÖNCEKİ KONUMUNA GERİ DÖNECEK'

IKBY'yle varılan anlaşmaya göre ordunun ve Peşmerge güçlerinin IŞİD'i Ninova'dan çıkarmak için yan yana savaşmasının öngörüldüğünü kaydeden açıklamada, “Bu anlaşmanın, Ninova'nın özgürleştirilmesinden sonra Peşmerge'nin önceki konumuna dönmesine dair açıkça belirtilmiş bir madde içerdiğine dikkat çekiyoruz” dendi. IKBY Başkanı Mesud Barzani, çarşamba günü 'Kürdistan bölgelerinden çekilmeme konusunda ABD'yle anlaşmaya varıldığını' savunarak, Peşmerge güçlerinin IŞİD militanlarından alınan bölgelerden geri çekilmeyeceğini söylemişti.

Haber Ara