Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

İbadi'den Türkiye'ye asker resti!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, ülkesindeki terör örgütleriyle mücadelenin yetersizliğine rağmen Türkiye'ye bir kez daha rest çekti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 23:17:34

İbadi'den Türkiye'ye asker resti!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti sonrası Haydar el İbadi, Türkiye'nin açıklamalarına rağmen Bağdat- Ankara hattında ilişkiler için umutsuz konuştu. Türkiye'nin Irak'taki terör örgütleriyle mücadele vurgusuna rağmen İbadi, Türk askerinin Irak'tan çekilme isteğini yineledi.

Reuters'ın haberine göre Irak devlet televizyonuna konuşan İbadi, Türk birliklerinin Irak'ın kuzeyindeki Başika kampından çekilmemesi halinde kuzey komşusu Türkiye'yle ilişkilerde ‘tek bir ileri adım atılmayacağını' ifade etti.

YILDIRIM'IN O SÖZLERİNE RAĞMEN...

Başbakan Binali Yıldırım ve İbadi, geçen hafta başkent Bağdat'ta bir araya geldikleri toplantıda Başika'daki Türk askeri varlığını ele almıştı. Sorunun ‘dostane' bir şekilde çözüme ulaştırılacağını kaydeden Yıldırım, "Irak'ın egemenliği bizim için çok önemlidir, egemenliğine zarar verecek hiçbir girişime, hiçbir harekete rıza göstermeyiz, içinde olmayız. Irak'ın bütünlüğü de aynı şekilde bizim için önemlidir, bunun bilinmesini isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

İBADİ TUTUMUNDA ISRARLI

Türk mevkidaşına askerlerin Başika'dan çekilmesi yönündeki taleplerini ilettiklerini belirten İbadi de, "Başika konusunda imzalanan sonuç bildirgesinde Türk askerlerinin topraklarımızdan çekilmesi talebimizi ilettik. Türk tarafı, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstereceğini vurguladı" açıklamasında bulunmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara