Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

İbadi'den Erdoğan'a sert cevap

Irak Başbakanı Haydar İbadi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki açıklamalar sertleşerek devam ediyor. Erdoğan'ın sert göndermelerine Abadi Facebook'dan cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 23:34:02

İbadi'den Erdoğan'a sert cevap

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, “Topraklarımızı Skype üzerinden değil, erkeklerimizin bileğiyle kazanacağız” dedi.

Erdoğan, Bağdat'la yaşanan Başika krizine ilişkin Türk askerinin Irak topraklarını terketmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar İbadi'yi bugün şu sözlerle hedef aldı:

"(...) Irak ve Suriye'nin başı dertteyse, sorunu çözmek için adım atmak en çok Türkiye'nin vazifesi. Bir yerlerden izin almaya ihtiyacımız yoktur bunun için, almayı da düşünmüyoruz. Böyle bilinsin.

Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kalitemde değilsin. Irak'ın Başbakanı, istediğin kadar bağır, çağır. Biz bildiğimizi okuyacağız. Önce haddini bil. Kendileri Başika'da üs kurmamız için Davutoğlu döneminde çağrı yaptı.”

Erdoğan'ın eleştirilerine İbadi de Facebook hesabından sert şekilde, yanıt verdi.

Haydar İbadi, “Kesinlikle seninle aynı seviyede değiliz. Bizler topraklarımızı Skype üzerinden değil, erkeklerimizin bileğiyle kazanacağız” ifadesini kullandı.

Haber Ara