Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Hüzün ve Gözyaşı Adası

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-31 07:39:44

Hüzün ve Gözyaşı Adası

Yassıada turistik bir beton adası olmuş. Havadan çekilmiş fotoğrafını gördüm, gözüm hiç tutmadı.

O küçücük ada o kadar binayı, yükü, betonu, rantı çekmez.

Eskisi gibi tek parti, tek adam, vesayet rejiminde yaşamıyoruz, demokrasi var, bu konuda fikirlerimi yazıyorum;

  1. Adada yeşillik hâkim olmalıydı.
  2. En tepesine her yönden görülebilecek on beş metrelik bir taş dikilmeliydi. Taşa, yakın tarihimizde orada yaşanan büyük facia, harika bir Türkçe ile fevkalade sanatlı bir yazı ile kazınmalıydı.
  3. Sağ olsaydı bu işi merhum Profesör Emin Barın hoca yapabilirdi.
  4. Bu işi, sağ olsaydı, merhum Hattat Hâmid bey de yapabilirdi.
  5. Zamanımızın değerli hattat ve kaligrafı Savaş Çevik bey de yapabilirdi.
  6. Taşın en üstüne, görülmemiş güzellikte bir hat ile kısa bir ayet veya hadîs yazılabilirdi.
  7. Cami, bu taşın alt tarafına yapılabilirdi.
  8. Ada beton bir turizm mekânı yapılmak yerine, bir hüzün ve gözyaşı incisi haline getirilebilirdi.
  9. Adada, tek katlı, içinde peykeler, selsebil, fıskiyeli bir havuz bulunan otantik bir Osmanlı kahvesi açılabilirdi. Bir de millî yemekler sunan bir restoran.
  10. Adada bir demokrasi müzesi de olması gerekir.

***

On milyonlarca Türkiyeli seçim girdaplarına düştü. Aylardan beri seçim havasından çıkamadık. Ülkemizin, devletimizin gerçek gündemi nedir, bunu düşünen, bilen kaç kişi çıkar içimizden?

***

Afganistan'da, Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta, Libya'da Büyük Ortadoğu Projesi uygulanıyor. Her yerde iç savaş var, bölünme var. Türkiye bunun dışında mı? Bence değil. 1985'ten bu yana PKK terörü bir türlü sona erdirilemiyor. Bütün bunlar İsrail'in güvenliği ve hâkimiyeti için yapılıyor. Bu, Büyük Ortadoğu Projesi'nin sonu ne olur dersiniz? Bence, üçüncü dünya savaşına yol açar, ne BOP kalır, ne İsrail.

***

Acaba Venezuela'dan sonra sırada hangi ülkeler var? Türkiye de var mı?

***

Bizde yeni bir GEZİ kalkışması yapılabilir mi?.. Bence bundan kimse şüphe etmesin, kesinlikle deneyeceklerdir. Liselerde ve üniversitelerde örgütleniyorlar. Fransa'daki eski 1968, bugünkü Sarı Yelekliler gibi genel bir kalkışmanın planlarını yapıyorlar. Uygun, müsait bir zaman kolluyorlar.

***

Bir insanın damarı kesilse kan nasıl akar? Şıp şıp şıp diye akmaz mı? O menhus ve menfur rezil herifin kanı aksa, para para para diye akar.

***

Toplum çok bozuldu. Ortalıkta bir sürü canavar dolaşıyor. Kız çocuklarımızın ırzlarını, namuslarını, şeref ve iffetlerini korumak için tedbirler alalım, onları koruyup gözetelim, onlara sahip çıkalım. Bunu yapmayanlar ileride bir felaket ve cinayet olduğunda dizlerini çok dövecektir.

***

Pozitif ayırımcılık yapılmalı ve kadınlar kızlar için ayrı otobüsler, vagonlar sistemine geçilmelidir. Böyle bir şey kadınları alçaltmak değil, aksine yükseltmek olacaktır. Bu isteğimde hiçbir anormallik yoktur. Aksine çok lüzumlu ve faydalı bir temennidir.

***

O Paşa bidayette Sultan Vahidüddin Han'a ne diller dökmüş, ah benim canım Padişahım, ben sizin sâdık kulunuz kölenizim, benim tek emelim öncelikle Hilafeti ve sizin saltanatınızı korumaktır edebiyatı yapmıştı.

***

Filipinlerde, on beş fidan dikmeyen öğrencilere diploma verilmeyecekmiş. Ne güzel uygulama. Darısı bizim başımıza.

***

Din ve mukaddesat bezirgânları sadece Şer'î tesettüre mi zarar verdiler? Keşke öyle olsa. Onlar bütün mukaddes kavramların, değerlerin, kurumların içini boşalttı.

***

Yirmi sene önce bir beyle tanışmıştım. Filan tarikatın dervişi imiş... Namaz kılmıyordu. Yahu öyle derviş olur mu? Derviş olan bir Müslüman, namazı,  intisabı olmayan Müslüman'dan daha iyi ve güzel kılar.

***

Bir internet sitesindeki âyet meallerine baktım. Peygamberliğini ilan eden, Arapça bilmeyen bir zındığın, (sözde) mealini de oraya koymuşlardı. Ne günlere kaldık!..

***

Yeni Zelanda yine bir insanlık rekoruna imza attı. Mart ayında orada iki camie saldıran Hıristiyan bir terörist çok sayıda Müslüman'ı şehit etmişti. Hadiseden sonra bir senatör Müslümanların aleyhinde bir konuşma yapmış, orada bulunan 17 yaşında Yeni Zelandalı gayr-i müslim bir genç de senatörün kafasına yumurta atmıştı. Senatör genci tokatlamış, konu adliyeye intikal etmişti. Yeni Zelanda'nın insaflı halkı gencin mahkeme masraflarını karşılaması ve yeni yumurtalar alması için 69 bin dolar bağışlamıştı. Ajans haberlerinde okudum: Genç bu 69 bin doların tamamını yakınları şehit edilen mağdur ve mazlum Müslüman ailelere bağışlamış. Onu tebrik ediyorum. On yedi yaşında bir genç için büyük para... Bir lise çocuğuna bu ahlak ve karakteri verebilen Yeni Zelanda eğitim sistemine de teşekkürler. Her halde duymuşsunuzdur, Yeni Zelanda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, idarecilikte İslam ve Kur'an prensiplerine en fazla uyan ülke seçilmişti. Müslüman bir ülke değil ama İslam prensiplerine biz Müslümanlardan daha fazla uyuyor. Japonya gibi... Allah'tan hidayet diliyorum. Bu, onlar için yapabileceğim en iyi duadır. (Gencin e-mail adresini bulabilirsem ona özel bir teşekkür ve tebrik mektubu göndereceğim.)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara