Dolar

32,5201

Euro

34,7829

Altın

2.419,30

Bist

9.704,78

Husilerin Yemen'deki ihlalleri

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 'Husilerin başkenti ele geçirmesinden sadece 8 ay sonra Yemen Gazeteciler Sendikası, 67 basın mensubunun hak ihlaline maruz kaldığını kaydetti' açıklamasını yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 15:07:52

Husilerin Yemen'deki ihlalleri

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Husilerin kontrolü altındaki bölgelerde basın mensuplarına yönelik sayısız ihlaller gerçekleştirdiğini bunun da ülkenin, basın özgürlüğü sıralamasındaki yerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberinde, RSF'nin bu ülkedeki basın mensuplarına yönelik "hak ihlalleriyle" ilgili yayımladığı rapora yer verildi.

"GAZETECİLER SAYISIZ İHLALE MARUZ KALDI''

Rapora göre, başkent Sana ve ülkedeki diğer bazı bölgelerin, Husiler tarafından ele geçirilmesinin ardından gazeteciler, sayısız ihlale maruz kaldı.

Basın özgürlüğü sıralamasında Yemen'in 180 ülke içinde 170. olduğuna işaret edilen raporda, "Husilerin başkenti ele geçirmesinden sadece 8 ay sonra Yemen Gazeteciler Sendikası, 67 basın mensubunun hak ihlaline maruz kaldığını kaydetti." denildi.

RSF'nin raporunda, söz konusu ihlaller, "görevini yapmayı engelleme, kaçırma ve işkence" şeklinde sıralandı.

Raporda ayrıca, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin, "Bu ülkedeki en büyük tehlike gazeteciler ve siyasiler" şeklindeki açıklamasına da yer verilerek, Husilerin kendilerini eleştirenleri "isyancı" olarak kabul ettiği ve alıkoyduğu kaydedildi.

Haber Ara