Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

Husilerin Abha Havalimanı saldırısına ait görüntüler yayınlandı

12 Haziran'da Suudi Arabistan'ın Abha Havalimanı'na saldırı düzenleyen Husilerin, saldırıyı gerçekleştirdiği ana ait görüntüleri Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonu yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 19:57:10

Husilerin Abha Havalimanı saldırısına ait görüntüler yayınlandı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir bölgesinde bulunan Uluslararası Abha Havalimanı'na Çarşamba günü (12 Haziran) Yemen'den saldıran Husiler, farklı uyruklardan 26 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Husiler yaptıkları açıklamada "cruise (seyir)" füzesi attıklarını doğruladı. Husilere bağlı El-Mesire televizyonunda yayınlanan haberde, atılan füzenin hedefini vurduğu belirtildi.

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonu saldırı anına ait görüntüleri yayınladı.

İŞTE O ANLAR

HUSİLERDEN AÇIKLAMA

Husilere bağlı SABA haber ajansına açıklamada bulunan Seri, "Abha Havalimanı'nın "cruise" (seyir) füzesiyle hedef alınması, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Yemen'de yürüttüğü operasyonlara karşı nefsi müdafaa ve meşru karşılık verme çerçevesinde gerçekleştirildi." dedi.

Seri, "Saldırı ayrıca, koalisyon güçlerinin tüm siyasi ve insani girişimlere hiç bir cevap vermeyerek uyguladığı abluka, Yemen havalimanlarını hedef alması ve yaklaşık 5 yıldan beri kapatmasına karşılık olarak da düzenlendi" ifadesini kullandı.

Saldırıya aynı gün karşılık veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilere ait füze depoları ile askeri noktaları vurdu.

YEMEN'DE DURUM

Yemen'deki Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

 

Haber Ara