Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Husiler ve Salih yanlıları parlamento oturumlarını başlatacak

Yemen'deki Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, parlamento oturumlarını 13 Ağustos’tan itibaren yeniden başlatacağı bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-09 09:00:27

Husiler ve Salih yanlıları parlamento oturumlarını başlatacak

Husilerin kontrolündeki resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Parlamento Başkanı Yahya Ali er-Rai başkanlığında toplanan ve onun yanı sıra üç milletvekili ile bir parlamento genel sekreterinden oluşan Parlamento Konseyi Başkanlığı parlamentonun oturumlarını 13 Ağustos'tan itibaren yeniden başlatmayı kararlaştırdı.

Toplantıda, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih arasında Yüksek Siyasi Konsey'in oluşturulması olumlu karşılanırken, konseyin mevcut şartlarda oluşturulmasının “halkın istek ve beklentilerini karşıladığı” ifade edildi.

Ortak Buluşma blokundan milletvekili ve Kuveyt'teki Yemen müzakerelerine hükümet adına katılan heyetin üyesi Ali Aşşal, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, parlamentonun “darbeyi meşrulaştırma aracı” olmadığına işaret ederek, “Körfez ülkeleri girişimi ve yürütme mekanizmaları, uzatma süresinin sona ermesinin ardından parlamentoyu olduğu gibi bıraktı ve nasları ile hükümleri dışında herhangi karar alma yetkisi kalmadı.” ifadesine yer verdi.

Aşşal, parlamentonun ancak meşru ve anayasal hükümlere dayanan yönetime güvenoyu sağlayabileceğini vurguladı.

Yemen parlamentosu en son, Halid Bahhah hükümeti güven oylaması için Kasım 2014'te toplanmıştı.

Haber Ara