Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Husiler koalisyon uçağını düşürdü

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler), Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait bir keşif uçağını düşürdüğünü iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 13:51:01

Husiler koalisyon uçağını düşürdü

Husilere yakın internet sitelerinin Husi bir komutana dayandırdığı habere göre, güneydeki Ebyen ve Beyda kentleri arasındaki Mukeyras bölgesinde keşif uçuşu yapan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) bir hava aracının düşürüldüğü iddia edildi.

Uçağın özellikleri ve nasıl düşürüldüğüne dair bilgi verilmeyen haberde ''Ensarullah askerleri, koalisyon ülkelerinden BAE'ye ait bir uçağı Mukeyras bölgesinde etkisiz hale getirmiştir'' denildi.

Suudi Arabistan'daki operasyon merkezinden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre Hudeyde'nin Beyt el-Fakih bölgesinde Husilere ait mevkilere hava operasyonu düzenlendi. Koalisyon jetlerinin gece boyu düzenlediği operasyonlarda bazı askeri kampların vurulduğu ancak ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda net bir bilgi edinilemediği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Ülkede, Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

Haber Ara