Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Husiler bir bölgeyi daha ele geçirdi

Yemen'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerin ülkenin güneyindeki Lahic vilayetine bağlı Kabbayta ilçesinde stratejik önemi haiz Calis Dağı'nı ele geçirdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 16:23:06

Husiler bir bölgeyi daha ele geçirdi

Suudi Arabistan destekli ve mevcut hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile ordu birlikleri sözcüsü Ali el-Muntasır, hükümet birliklerinin en önemli askeri karargahlarından Anid'e yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Calis Dağı çevresinde ordu birlikleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında iki haftadan fazla süredir şiddetli çatışmalar yaşandığını belirterek, silahlı grupların dün akşam direniş güçlerinin bulunduğu alanlara yönelik yoğun topçu ve roket atışlarının ardından bölgede ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Mühimmat sıkıntısı yaşayan ordu birlikleri ile direniş güçlerinin, saldırılara kişisel hafif silahlarla karşılık verdiğini kaydeden Muntasır, "17 gün devam eden saldırılara, ordunun silah yardımını bekleyerek direndik. Ancak daha fazla kayıp vermemek için taktiksel olarak geri çekildik." dedi.

Muntasır, yaklaşık 3 haftadır devam eden, ordu birliklerinden 5, silahlı gruplardan onlarca kişinin yaşamını yitirdiği çatışmaların ardından Husiler ile Salih yanlılarının Calis Dağı'nı ele geçirdiğini ifade ederek, "Husilerin katyuşa füzesi ve havan topları dağın 4 kilometre uzağındaki Anid Karargahına ulaşacak." şeklinde konuştu.

Çatışmalar sırasında uluslararası koalisyon güçlerinin sadece iki defa hava operasyonu düzenlediğini belirten Muntasır, "Söz konusu saldırıların birinde sehven bir evin hedef alınması sonucu 9 sivil öldü, 11'i yaralandı." ifadesine yer verdi.

Husilerin kontrol altına aldıkları Calis Dağı'nı ülkenin güneyi ve Aden çevresindeki en önemli karargahları haline getirdiği kaydedildi.

Haber Ara