Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Husi Generali: Füzeler hazır, Suudi şehirlerini fethedeceğiz!

Aynı zamanda Husi isyancı güçlerinin sözcüsü olan general, ellerindeki Borkan füzelerini geliştirdiklerini ve Suudi Arabistan’ın önemli ekonomik merkezlerine saldırı düzenleyeceklerini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-12 17:02:16

Husi Generali: Füzeler hazır, Suudi şehirlerini fethedeceğiz!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Husilerin önde gelen generallerinden biri, Yemen'le savaşa son verilmezse isyancıların Suudi Arabistan'ın şehirleri ve petrol tesislerini hedef alacaklarını açıkladı.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Husi isyancı güçlerinin sözcüsü General Aziz Raşid, ABD'yi Yemen'e karşı başlatılan savaşa destek vermekle suçladı ve "Saldırılara son vermezlerse Suudi şehirlerini fethedeceğiz" açıklamasını yaptı.

Raşid, Husilerin Suudi Arabistan'ın petrol ve ekonomik merkezleri başta olmak üzere, "hayati" ve "hassas" yerleri hakkında bilgi topladığını belirtti.

Husilerin elindeki Borkan füzelerini yenilediğini söyleyen Raşid, füzelerin artık Suudi Arabistan'daki "planlanmış bölgelere" ulaşabileceği bilgisini de ekledi. "Füzeler eskiden yakın mesafedeki hedefleri vurabiliyordu, şimdiyse yaptığımız değişikliklerle Suudi Arabistan'daki herhangi bir noktayı 100 kilometreye kadar vurabilirler" şeklinde konuştu. General, "Suudi Arabistan'da bir dizi stratejik hedef noktamız var, savaşı durdurmazlarsa bu noktalara saldıracağız ve ekonomik anlamda ciddi zarar görecekler'' şeklinde konuştu.

İstihbarat kurumu Stratfor, Husilerin bu tarz iddialarında abartının olduğunu ve bu tarz açıklamalara şüpheyle yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Middle East Eye

Haber Ara