Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Hüseyin Çelik'ten Ak Parti'te sert sözler

AK Parti’li eski Bakan Hüseyin Çelik, resmi sitesinde bir yazı yayınlayarak hükümete çok sert eleştirilerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-25 17:46:25

Hüseyin Çelik'ten Ak Parti'te sert sözler

Yazısında Emevi dönemine gönderme yapan Hüseyin Çelik “sabır çoğunlukla yöneten elitler tarafından anlamından ve bağlamından saptırılarak kitleleri susturma ve sindirme aracı olarak kullanılmıştır” diye yazdı..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin Cemaat'e yönelik sözlerine de sert çıkan Hüseyin Çelik, şöyle yazdı:

“Haksızlığa uğrayan insanların hakkını savunmak, onlarla aynileşmeyi de gerektirmez. Olup bitenlere karşı duruş sergileyenlerin, ortaya karşıt görüş koyan herkesin “hain“, “terör yandaşı“, “paralelci“, “yabancı güçlerin maşası” gibi yaftalarla yaftalanması, itibarsızlaştırmaya yönelik bir algı operasyonudur."

Çelik'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Emevilerle beraber, saltanatla yönetilen müslüman topluluklarda, İslâm'ın esas aldığı “sabır” çoğunlukla yöneten elitler tarafından anlamından ve bağlamından saptırılarak kitleleri susturma ve sindirme aracı olarak kullanılmıştır. Halbuki, Allah, insanların canını, malını ve ırzını kutsal saymış ve bunları korumak ise farz kılınmıştır. Bunlara saldırı olduğu zaman susmak, sineye çekmek yani bu konuda sabır göstermek sabrın haram olan kısmındandır. Yaygın bilinen şekliyle “ırz” sadece insanın cinsî varlığını değil, insanın bütün manevi varlığını, yani şeref, haysiyet, hürriyet ve bir bütün olarak şahsiyetini ifade etmektedir.

Haksızlığa uğrayan insanların hakkını savunmak, onlarla aynileşmeyi de gerektirmez. Olup bitenlere karşı duruş sergileyenlerin, ortaya karşıt görüş koyan herkesin “hain“, “terör yandaşı“, “paralelci“, “yabancı güçlerin maşası” gibi yaftalarla yaftalanması, itibarsızlaştırmaya yönelik bir algı operasyonudur. Ve bu durum, hiç de hayra alamet değildir. Konuşan bir toplumda sosyal ve siyasî patlamalar olmaz. Esasen susan veya susturulan toplumlarda patlama olur. Fikir sıkışması gaz sıkışmasından daha tehlikelidir. Fikirlerde isabet olur veya olmaz, bilenlerin konuşması, yönetenler açısından da büyük bir şanstır. Şirin görünmek için öksürüklerimizde bile musiki makamları arayanlar, uyarıcı, tamamlayıcı ve yol gösterici olamazlar.”

Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerine devam edeceğini, “İtidale, teenniye, yumuşak sözle uyarıya, yapıcı eleştiriye, nezâket ve zerâfetten zerre kadar taviz vermemeye, özetle müspet hareket etmeye sonuna kadar ‘evet' ama susmaya, pısmaya, kaba söze, küfre, hakârete, şiddete, seyirci kalmaya, ‘bana nasılsa dokunmuyor, bana ne' demeye sonuna kadar ‘hayır' demeliyiz.” şeklindeki ifadeleriyle belirtti.

Haber Ara