Dolar

32,5705

Euro

34,9539

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Hüseyin Bayazıt kimdir?

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Hüseyin Bayazıt kimdir? Detaylar haberimizde…

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-09 15:47:21

Hüseyin Bayazıt kimdir?

HÜSEYİN BAYAZIT KİMDİR?

Hüseyin Bayazıt 1959 yılında doğdu. Bayazıt 1986'da State University of New York at Stonybrook Siyasal Bilgiler ve Bilgisayar Bilimleri'nden mezun oldu. 1989'da Columbia University'de Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi master programınının ardından, 1992'de The Graduate School of Business doktora programını tamamladı.

1986-1987 yılları arasında New York'da Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Kamu Bilgilendirme Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı ve Güvenlik, Ekonomik ve Sosyal Gelişme Konseyleri, Gelişme Fonu toplantılarına katıldı. Bu esnada gündemdeki konuları izleyerek üst yönetim için özet raporların hazırlanmasına katkı sağladı.

1987-1989 yılları arasında The City of New York, Division of Infrastructure and Services'de Telekomünikasyon ve Bilgi Yönetim Sistemleri bölümlerini yönetti.

1993 yılında Işıklar Holding'de Bilgi İşlem ve iletişim bölümlerini yönettikten sonra 1995-1997 yılları arasında Wein & Kalban Inc., Strategic Management Consulting, Boston'da Bölge Direktörlüğü görevi yaptı. Şirketin medya ve diğer alanlardaki iş geliştirme ve ürün pazarlama stratejilerini geliştirdi ve uyguladı.

1998'de İstanbul'da ATAtel International Telecommunication Services Inc. Şirketinde kurucu ortak ve icra kurulu başkanlığı görevleri yaptı. Türkiye'de medya sektörü de dahil değişik sektörlerde bulunan yerli ve yabancı şirketlerin uluslararası, geniş alan, yerel alan ağlarının tasarımı, geliştirilmesi, kurulmasını yönetti. Yerli ve yabancı TV, yazılı ve sesli medya şirketlerine danışmanlık hizmetleri verdi.

2002-2005 yılları arasında Oyak Teknoloji A.Ş.'de Yönetim Kurulu Danışmanlığı yaptı. Bu süreçte medya, iletişim, eğitim, iletişim, bilgi yönetimi, özelleştirme, yazılım ve donanım teknolojileri sektörlerinde, iş ve işbirliği geliştirme stratejileri çerçevesinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine ve Genel Müdüre tam mesaili danışmanlık hizmetleri verdi.

2005-2007 yılları arasında Media Force Inc'de İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bayazıt, TV (EXPO Channel, Business Channel), sektörel dergiler ve yayın grubu şirketlerinin aktivitelerini ve icraatlarını denetleyerek, doğrudan Yönetim Kurulu Başkanına direkt gün bazında faaliyet raporu olarak sundu.

Bayazıt halen Columbia University, The Graduate School of Business, Institute for Telecommunications and Information'da Danışmanlar Kurulu Üyesi ve Kıdemli Uzman Araştırmacı olarak görev yapmakta ve Uluslararası ve A.B.D., medya, eğlence (TV, sinema, spor), reklam sektörleri, medya, siyaset, seçim stratejileri konularında, Enstitünün araştırma stratejilerini belirleyip uygulanmasını sağlamaktadır. Proje bazında uluslararası şirketlere danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Haber Ara