Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Hürriyet'in önünde protesto

Hürriyet gazetesi binası önünde protesto eylemleri sürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 21:28:08

Hürriyet'in önünde protesto

Eylemciler gazete önünde yayın politikasını protesto ederek yönetime tepkisini dile getirdi. Gazete önünde protesto devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi'ne düzenlenen ikinci saldırıyı CNN Türk canlı yayınında anlattı.
 
İşte o açıklama

Kapıyı yine kırdılar. Yerlerde cam parçaları kapladı. Döner kapı var ve oraya girdiler. Önce Cumhurbaşkanı'na sonra Başbakan'a sonra da İçişleri Bakanı'na bir çağrı yapılsın. Bize yapılan saldırı kınansaydı bugün bu saldırganlar tekrar gelip basma cesaretini bulamazlardı. Polis yetersiz. Göstericiler hamle yapıyorlar. Güvenlikçilerimiz bizleri uyardılar. Yavaş yavaş bize doğru gelmeye başladılar. Polis bariyeri yetersiz kaldı. Burası Hürriyet Gazetesi merkez. Pazar günü saldırıya uğramış. Son derece yetersiz. Hükümet, içişleri bakanı son derece kusurludur.

Polis onları tutabilir derken binaya doğru gelmeye başladılar. Biz de itiraf edeyim kaçmak zorunda kaldık. 40 yıllık gazeteciyim ilk kez can güvenliğimin olmadığını hissettim ve ilk kez korkup kaçtım.

Polisin gelmesi ve olayların başlaması arasında 20 dakika süre var. Burada ciddi bir ihmal var. Pazar akşamı bu saldırı olduktan sonra sabaha karşı 2.30 sularında CNN Türk'te canlı yayına katıldım. Evden gazeteye gelmiştim. Bir konuda çok emindim. Bir daha böyle bir şey olmayacak. Her hande sayın cumhurbaşkanı, Başbakan Vali güvenlik önlemlerini alacaklardır diye. Siyasi partilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir dedim. Demokrasiye inanıyorsak şiddetle aramıza mesafe koymalıyız dedik. 48 saatte iktidardaki Ak Parti şiddetle arasına bu mesafeyi koymak konusunda bu saldırıları kınamak konusunda eksik kaldı.

Beşir Atalay bizim Ankara temsilcimize bir açıklama yaptı. Tüm kamuoyuna yapılan bir açıklama değildi o da. İlk kez bu iktidar bir korkuyu yaşattı bana. Bana bu korkuyu yaşatmaya kimin hakkı var? Hürriyet Türkiye'nin en büyük ve en etkili gazetesi. En etkili gazetesi 48 saatten sonra tekrar vandalizmin hedefi olmuştur ve bunun sorumlusu da itiraf edelim, Türk toplumunun vicdanına bırakalım. Herkesin vicdanına seslenmek istiyorum.  Pazar günü cam çerçeve aşağı indirildi."

 

 

Haber Ara