Dolar

32,5207

Euro

34,7292

Altın

2.497,87

Bist

9.524,59

'Hülya Hanım “Vali Bey’in eşi bırakıp gitti” dedirtmedi'

Diyarbakır'dan Kocaeli'ye atanan Vali Hüseyin Aksoy, eşi ile yaşadıkları bir diyaloğu anlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-30 09:20:32

'Hülya Hanım “Vali Bey’in eşi bırakıp gitti” dedirtmedi'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valiler kararnamesiyle Kocaeli Valiliği'ne atanmıştı. Aksoy, uzun süre görev yaptığı Diyarbakır'da veda yemeğinde konuşmuştu. Valiliği süresince doğuda devam eden hendek olaylarında kendisinin de zor zamanlar yaşadığını aktaran Vali Aksoy, eşi Hülya Hanım ile yaşadığı bir diyaloğu anlattı.

Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, o diyaloğu bugünkü köşesinden aktardı ve hikayesini anlattı.

İşte Çekirge'nin yazısının ilgili kısmı:

- Ben eve gelemiyorum, sen Ankara'ya git, oğlumuz üniversite okuyor, onun yanına git. Olaylar yatışınca gelirsin.
- Hayır, senin yanında kalacağım.

Kocaeli Valiliği'ne getirilen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy aktarıyor bu diyaloğu.

Ne zaman yaşanmış?

Hepimizin televizyon başında nefesimizi tutup beklediğimiz ‘hendek günleri'nde. Sokaklarda kurşunların uçuştuğu, lastiklerin yakıldığı, okulların işgal edildiği günlerde. O bölgede sorumluluğun en üstündeki kişi olarak, operasyonun başındaki valinin evine gidemediği günlerde... Eşine söylüyor Hüseyin Bey. Hülya Hanım da, “Hayır, seninle kalıyorum” diyor. “Vali Bey'in eşi bırakıp gitti” dedirtmiyor. Çünkü PKK aynı zamanda bir ‘psikolojik savaş' yapıyordu. Halka devleti zayıf göstermek istiyordu. “Vali Bey'in eşi de kaçtı” diyeceklerdi. Ama Hülya Hanım buna izin vermedi.

PKK'nın hendek planı şuydu: Hendek kazılmış mahallelerde sivil halkla birlikte durulacak. Asker-polis oraya tankla-topla saldıracak. Ve kadın-çocuk ölümleri dünya medyasına servis edilecek. Uluslararası kuruluşlar devreye girecek. Amaç, bu görüntülerden bir Kobani çıkarmaktı.

İşte devlet bu tezgâha düşmedi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy bu tezgâhı bozdu. Ve elbette yanından ayrılmayan eşi Hülya Hanım...

Kahraman valilerimizin, kaymakamlarımızın, memurlarımızın oralarda görev yapan güvenlik güçlerimizin eşleri de birer kahramandır. Hülya Hanım yüzlercesi, binlercesi içinden bir örnektir. Hüseyin Aksoy'un görev yaptığı üç yıl boyunca tarihin en büyük kalkışmalarından birisi planlanmış, başlatılmıştı. Ama tutmadı. Tarihin en alçak tuzağı siviller üzerinden kurulmuştu. Ama bu tuzağa düşülmedi. 

Haber Ara