Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Hulusi Akar: Mücadele sürecek!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla mücadele sürecek' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 15:47:31

Hulusi Akar: Mücadele sürecek!

TIMETURK | HABER MERKEZ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Şırnak'taki helikopter kazası sonrasında bölgeye gitmiş ve incelemelerde bulunmuştu. Burada askerlerle buluşan Akar bri konuşma yaptı. Akar "Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla mücadele sürecek. Son terörsit etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecek" dedi.

Akar şunları söyledi:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR; beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki ÇOLAK, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BOSTANOĞLU ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin ÜNAL ile birlikte 01 Haziran 2017 tarihinde Şırnak'ta icra edilen şehit uğurlama törenini müteakip 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhını ziyaret etmiştir.

Burada personele hitap eden Orgeneral Hulusi AKAR; elim helikopter kazasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anmış, TSK'nın her bir ferdinin vatanımızın ve milletimizin güvenlik ve bütünlüğü için “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla terörle mücadelede büyük kahramanlık ve fedakârlık gösterdiğini, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehit ve gazilerine bir aile samimiyetiyle ve büyük bir onurla sahip çıktığını, başta PKK terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edildiğini, bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılığın gösterildiğini ve bu mücadelenin en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etmiştir.

Müteakiben Orgeneral AKAR ve beraberindeki heyet Şırnak/Şenoba civarındaki kaza-kırım mevkiine giderek incelemelerde bulunmuş, daha sonra bölgeden ayrılmışlardır.

 

Haber Ara