Dolar

32,5170

Euro

34,7952

Altın

2.427,66

Bist

9.710,63

Hulusi Akar'dan ABD G.Kurmay Başkanı'na PYD sitemi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Dunford arasında gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 02:49:41

Hulusi Akar'dan ABD G.Kurmay Başkanı'na PYD sitemi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, önceki gün Ankara'ya gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford'a, Washington'ın PYD'ye ağır silah vermesine dair Ankara'nın endişelerini ilettiği belirtildi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD'in kalesi konumundaki Suriye'nin Rakka kentine operasyon başlatmasından kısa süre sonra Ankara'ya sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un, Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin kaygıları da gündeme geldi.

Akar, operasyon öncesi ABD'nin PYD'ye yeni ağır silahlar vermesinden Türkiye'nin duyduğu endişeyi aktardı.

ABD'li ASKERLER SAHADA

Akar, verilen silahların daha sonra PKK'nın eline geçtiğini ve örgütün bu silahlarla terör eylemleri gerçekleştirdiğini örnekleriyle ABD'li muhatabına iletti.

Türkiye'nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Orgeneral Dunford, operasyonun kademe kademe ilerleyeceğini söyledi. Dunford, kent merkezine de DSG'deki Sünni ağırlıklı Arap güçlerin girmesinin planlandığını bildirdi. Suriye'de şu anda Kürt-Arap güçlerine 300 civarında ABD özel kuvvet askeri yardım ediyor. 200 bin kişinin yaşadığı sanılan Rakka'da IŞİD'in 5 bin civarında silahlı üyesinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Haber Ara